21Shares volgt VanEck en dient Solana ETF-aanvraag in

21Shares, een vermogensbeheerbedrijf gevestigd in Zwitserland, heeft een aanvraag ingediend voor de lancering van een spot Solana ETF in de Verenigde Staten, waarschijnlijk getriggerd door de recente aanvraag vanuit VanEck.

De aanvraag is gebaseerd op het idee dat de VS Solana niet als een effect kwalificeert, zoals vermeld in de 21Shares-aanvraag. 21Shares kan echter zijn steun voor de cryptocurrency intrekken als de SEC-classificatie veranderd in een effect.

Bovendien begon de speculatie over een Solana ETF na de goedkeuringen van verschillende Ethereum ETF’s. Volgens 21Shares en VanEck heeft Solana een goede kans om zijn ETF goedgekeurd te krijgen, mits de toezichthouder het op dezelfde beoordeelt als Ethereum.

Als er één schaap over de dam is…

21Shares is van plan de toekomstige ETF te noteren op de Cboe BEZX-beurs. De Solana ETF wordt, net als andere nieuwe geautoriseerde crypto-ETF’s, op de markt gebracht als een gemakkelijke en goedkope manier voor beleggers om blootstelling aan SOL te krijgen zonder de valuta daadwerkelijk te kopen. Ook kunnen beleggers de gevaren van het bezitten van deze cryptocurrencies vermijden door deze methode te gebruiken.

De meest recente actie van 21Shares lijkt erop te wijzen dat zij de mening van VanEck over de verschuiving in de regelgeving rond digitale activa deelt. Waarschijnlijk zullen andere vermogensbeheerders de komende weken deze voorbeelden volgen en komen zij met andere voorstellen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!