BlackRock onthult enorme Bitcoin ETF-investering van 43.000 BTC

In een recent SEC-document heeft het Global Allocation Fund van BlackRock onthuld dat het op 30 april 43.000 extra aandelen van de iShares Bitcoin Trust heeft gekocht. Deze indiening volgt op BlackRock’s documenten van 28 mei, waarin werd aangegeven dat het fonds Bitcoin blootstelling heeft via het Strategic Global Bond Fund en het Strategic Income Opportunities Portfolio.

BlackRock streeft ernaar Bitcoin (BTC) te integreren in zijn investeringen. Ze hebben een bredere strategie aangekondigd om Bitcoin-ETF’s in hun portefeuille op te nemen, wat hun groeiende interesse in de digitale valutamarkt weerspiegelt.

Deze aankopen laten zien dat traditionele financiële instellingen steeds meer in Bitcoin en Bitcoin-ETF’s investeren. Nadat Bitcoin-ETF’s waren goedgekeurd, kwam ongeveer 80% van de aankopen van zelfsturende of particuliere beleggers die hun eigen allocaties via een online broker-account deden.

Dat grote bedrijven zoals BlackRock (evenals Chase en Morgan Stanley) in Bitcoin-ETF’s investeren, duidt op een verschuiving, aangezien meer grote financiële investeerders betrokken raken bij digitale activa.

Een spot crypto-ETF volgt de prijs van een specifieke crypto en belegt fondsen in die crypto. Deze fondsen worden op openbare beurzen verhandeld, maar volgen meestal een specifieke crypto. Net als andere fondsen worden crypto-ETF’s op reguliere aandelenbeurzen verhandeld en kunnen beleggers ze in hun standaard broker-accounts houden.

In maart diende BlackRock bij de SEC een aanvraag in om Bitcoin-ETF’s op te nemen in hun Global Allocation Fund. Volgens het document was het fonds van plan om aandelen in exchange-traded products (ETP’s) te kopen.

BlackRock verklaarde in hun aanvraag dat “Het Fonds aandelen kan kopen in exchange-traded products (“ETP’s”) die de prijs van bitcoin willen volgen door direct bitcoin te bezitten (“Bitcoin ETP’s”), inclusief aandelen van een Bitcoin ETP gesponsord door een dochteronderneming van BlackRock.”

Dit initiatief past in de bredere investeringsstrategie van BlackRock voor het Global Allocation Fund, dat is ontworpen om beleggers te diversifiëren met een breed scala aan activa, waaronder aandelen, obligaties en waarschijnlijk Bitcoin-ETP’s.

Het fonds belegt wereldwijd in aandelen, schulden en kortlopende effecten van zowel bedrijven als overheden zonder specifieke beperkingen. Onder normale marktomstandigheden wordt minstens 70% van de activa in deze effecten belegd.

In maart 2024 beheerde het fonds $17,8 miljard aan activa en had het een jaar-tot-datum rendement van 4,61%. Het doel is om te profiteren van internationale investeringsmogelijkheden en consistente lange termijn winsten te behalen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!