Analist denkt dat Bitcoin zijn dieptepunt al bereikt heeft

Volgens de populaire on-chain-analist Willy Woo is er een “goede kans” is dat de Bitcoin koers zijn dieptepunt al heeft gepasseerd.

Woo vertelde gisteren zijn 1,1 miljoen volgers op het sociale mediaplatform X dat technische indicatoren op de korte termijn wijzen op een koersomkering van BTC. Hij zei het volgende:

“Technische gegevens op de korte termijn wijzen erop dat zich hier een omkering afspeelt. 2 uur verwijderd van een TD9-omkering op dagelijkse kaarsen. Als dit zich voordoet, gaan we een verborgen bullish divergentie in om de oververkoop van de markt te corrigeren.

Daarna is BTC niet uit de problemen, we moeten alleen zien hoeveel speculatie uit het systeem is verdwenen. Zonder de open interest op futures te zuiveren, is het systeem niet klaar om omhoog te gaan.”

Een TD9-omkering houdt verband met de Tom DeMark (TD) Sequential Indicator, die handelaren gebruiken om potentiële trendomkeringen voor tokens te voorspellen op basis van de slotkoersen van hun 13 voorgaande staven of kaarsen.

Wanneer de TD Sequential negen opeenvolgende kaarsen registreert boven de sluiting van de vier voorgaande kaarsen, drukt hij een TD9-signaal af.

Woo merkte tevens op dat $54.000 de volgende laag van liquidaties voor Bitcoin is. Hij vervolgde met:

“En om dat te doen, ligt de koers zo ver onder de koers van de kortetermijnhouders dat het BTC in een bearish fase zou doen belanden (de STH-prijs is een scheidslijn tussen bull- en bear-regimes). Binnen de macrostructuur is dat lastig.”

BTC handelt op het moment van schrijven voor $61.485. Het de nummer één cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie is de afgelopen 24 uur met ongeveer 0,6% gestegen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!