Ronaldinho hint naar mogelijke terugkeer naar de cryptowereld

Voetbalicoon Ronaldinho Gaúcho heeft laten doorschemeren dat hij opnieuw de cryptowereld wil betreden. Op 23 juni plaatste hij een bericht op X waarin hij verklaarde dat het tijd was voor cryptocurrencies om “mainstream” te worden, en hij moedigde zijn volgers aan om zich bij hem aan te sluiten. Echter, is dit bericht op het platform inmiddels verwijderd, wat zou de reden hier achter zijn?

Deze aankondiging werd echter met veel kritiek en scepsis ontvangen binnen de cryptogemeenschap, waarbij de bekende on-chain onderzoeker ZachXBT de leiding nam.

Controverse rond Ronaldinho’s crypto terugkeer

ZachXBT trok Ronaldinho’s motieven in twijfel en suggereerde dat zijn plotselinge terugkeer naar de cryptowereld misschien werd ingegeven door financiële problemen. In een scherpe reactie vroeg ZachXBT:

“Is dit een vertaling voor je bent weer failliet? Voor het geval je het vergeten bent, hier zijn alle crypto-projecten die je de afgelopen jaren hebt gepompt en gedumpt.”

De verklaring werd ondersteund door een screenshot waarin Ronaldinho’s betrokkenheid bij verschillende cryptoprojecten werd gedetailleerd, zoals de meme coin Baby Doge, Atari Chain, Lord Society NFT en World Cup Inu (WCI).

Ronaldinho’s eerdere avonturen in de cryptowereld zijn niet zonder controverse. Een recent schandaal draaide om het “18kRonaldinho”-project, dat werd beschuldigd van een piramidespel ter waarde van $61 miljoen.

Dit project beloofde investeerders onrealistische rendementen van 2% per dag bij een minimale inleg van $30 in digitale valuta. Ronaldinho trad op als ambassadeur voor het bedrijf, dat oorspronkelijk horloges en sieraden verkocht. Tijdens een Braziliaanse parlementaire hoorzitting ontkende hij echter enige formele betrokkenheid en beweerde hij dat zijn naam en imago zonder zijn toestemming waren gebruikt.

Dit was niet de eerste keer dat Ronaldinho zich in de cryptowereld begaf. In februari 2022 sloot hij een samenwerking met Graph Blockchain’s dochteronderneming, New World Inc., om als ambassadeur NFT-ervaringen te promoten aan zijn enorme fanbase, die bijna 77 miljoen volgers op Instagram telt.

Later dat jaar werkte hij samen met de gedecentraliseerde beurs P00LS om zijn eigen token, RON, te lanceren.

Toezicht en Meme Coin Controverse

Andere prominente figuren hebben ook hun intrede in de cryptowereld gedaan, vaak met gemengde resultaten. De cryptogemeenschap heeft recentelijk een stijging gezien in door beroemdheden gesteunde meme coins, waarvan vele snel in waarde zijn gedaald en aanzienlijke verliezen voor investeerders hebben veroorzaakt.

Beroemdheden zoals Caitlyn Jenner, Andrew Tate en de Nigeriaanse muzikant David “Davido” Adeleke hebben eveneens kritiek gekregen voor hun betrokkenheid bij dergelijke projecten. Het blockchain-analysebedrijf Bubblemaps heeft Andrew Tate en Iggy Azalea beschuldigd van insider trading binnen de meme coin-projecten die zij promootten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!