Ronaldinho ontkent betrokkenheid bij vermeende crypto oplichting

Voormalig braziliaanse voetbalster Ronaldinho Gaúcho, heeft zich gedistantieerd van een vermeend $61 miljoen crypto piramidespel tijdens een Braziliaanse congres hoorzitting. Hij presenteerde bewijs van zijn slachtofferschap, waarbij hij elke betrokkenheid ontkende, hij legde zijn nadruk op dat zijn identiteit zonder enig toestemming is gebruikt.

Ontkenning van betrokkenheid en slachtofferschap

Tijdens een Braziliaanse congres hoorzitting heeft Ronaldinho beweringen van zijn betrokkenheid bij het crypto schema genaamd “18kRonaldinho” weerlegd, dat dagelijkse rendementen op cryptocurrency investeringen beloofde, 2% dagelijkse crypto rendementen. De voormalige Barcelona-ster benadrukte dat hij geen partnerschap had met het bedrijf en dat zijn naam en beeld werden misbruikt zonder zijn toestemming. Ronaldinho stelde dat hijzelf ook slachtoffer was van het misbruik van zijn identiteit door het schema.

Misbruik van marketing en juridische strijd

Ronaldinho presenteerde bewijs tijdens de hoorzitting dat liet zien hoe zijn naam en afbeeldingen onjuist werden gebruikt in het marketingmateriaal van het vermeende bedrog. Hij verduidelijkte dat deze afbeeldingen werden genomen als onderdeel van een contract dat hij in juli 2019 had ondertekend met een dochteronderneming die betrokken was bij de horlogebranche. Het contract werd echter beëindigd tegen oktober van hetzelfde jaar en werd nooit uitgevoerd.

Stilte over terugbetaling en rechtszaak

In reactie op vragen over of hij van plan was mensen terug te betalen die in het vermeende schema hadden geïnvesteerd en de $61 miljoen rechtszaak, koos Ronaldinho ervoor om geen directe antwoorden te geven. Hij zweeg over deze kwesties tijdens de hoorzitting.

Laatste kans verschijning

De verschijning van Ronaldinho tijdens de hoorzitting op 31 augustus markeerde zijn laatste kans om de congrescommissie toe te spreken. Na twee eerdere hoorzittingen te hebben gemist, riskeerde Ronaldinho boetes of arrestatie als hij niet aanwezig was. De hoorzitting had tot doel vermeende cryptocurrency piramidespelen te onderzoeken, waaronder “18kRonaldinho,” dat hoge rendementen beloofde via cryptocurrency-investeringen.

Echter heeft de ex-voetballer geen onschuldige verleden. In werden hij en zijn broer gearresteerd in Paraguay met vervalste paspoorten. Uiteindelijk zijn ze tot een schikking gekomen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!