Herziene Ethereum ETF voorstellen ingediend bij SEC, lancering gepland voor juli

Verschillende vermogensbeheerders hebben op 21 juni herziene voorstellen ingediend voor een Ethereum (ETH) exchange-traded fund (ETF) bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

VanEck, BlackRock, Grayscale en Invesco Galaxy Digital publiceerden een bijgewerkt S-1 Registratieformulier na de sluiting van de markten op vrijdag. Eerder op de dag had Fidelity ook een nieuw S-1 formulier bij de toezichthouder ingediend.

Uit de indiening van VanEck bleek dat er een beheersvergoeding van 0,20% geldt voor hun Ethereum-fonds, wat in lijn is met concurrenten zoals Franklin Templeton, die 0,19% beheersvergoedingen hanteren. BlackRock heeft nog niet bekendgemaakt hoeveel het iShares Ethereum Trust (ETHA) aan beheerskosten aan investeerders zal doorberekenen.

Volgens Bloomberg-analist Eric Balchunas voegt de vergoeding van VanEck “een beetje druk toe op BlackRock om ten minste onder de 30bps te blijven.”

Eerdere wijzigingen werden de afgelopen weken bij de Commissie ingediend. De goedkeuring van het S-1-formulier is een van de laatste stappen voordat de fondsen hun debuut maken op de beurzen van Wall Street. Balchunas voorspelt dat de fondsen in de eerste week van juli zullen lanceren, net voor de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag.

De SEC keurde in mei een regelwijziging goed die het grote vermogensbeheerders toestaat om acht spot Ether ETFs te noteren en te verhandelen, waaronder VanEck, BlackRock, Fidelity, Grayscale, Franklin Templeton, ARK 21Shares, Invesco Galaxy en Bitwise.

De bijgewerkte indiening van Fidelity onthulde een initiële investering van $4,7 miljoen tegen $38 per aandeel door FMR Capital, een van haar filialen. Bitwise heeft op 19 juni zijn ETF-voorstel bij de SEC bijgewerkt, inclusief een mogelijke investering van $100 miljoen van Pantera Capital bij de handelslancering van de ETF.

Bovendien zoekt Hashdex regelgevende goedkeuring voor een nieuwe ETF die spot Bitcoin en Ether combineert. Enkele weken geleden zag Hashdex af van zijn plannen om een ETF te lanceren die uitsluitend gewijd is aan Ether.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!