VanEck onthult volgende stap naar Ethereum ETF

In een recent interview besprak Matthew Sigel, de Chief of Digital Asset Research bij VanEck, de aanzienlijke regelgevende vooruitgang en toekomstperspectieven met betrekking tot de Spot Ethereum ETF van het bedrijf. Op 23 mei keurde de SEC een regelwijziging goed die de weg kan banen voor Spot Ether ETF’s, wat een “regelgevende 180 graden draai in de recente geschiedenis van de SEC” markeert. Bovendien heeft de VanEck-executive nu de volgende stap van de ETF-uitgever in de goedkeuring van Ether ETF’s onthuld.

VanEck vertrouwt op goedkeuring van spot Ethereum ETF

De recente goedkeuring geeft aan dat Ethereum (ETH) wordt erkend als een grondstof. Verder beschreef Sigel deze ontwikkeling als “enorm bullish voor de vooruitzichten op innovatie die plaatsvindt op open-source blockchains”. Daarnaast benadrukte Sigel dat deze regelgevende verschuiving een nieuw tijdperk van blockchain-activiteit zou kunnen inluiden.

Hij benadrukte ook dat 2024 al recordhoogtes heeft gezien in verschillende statistieken. Deze omvatten het aantal blockchain-adressen dat interageert, het volume van transacties en gebruikerskosten. Sigel merkte op, “Het is geweldig nieuws. Bitcoin en Ethereum zijn dit jaar beide met meer dan 60% gestegen,” volgens een interview met CNBC.

Bovendien is VanEck in de voorhoede van deze ontwikkelingen geweest, als eerste traditionele ETF-uitgever die in 2017 een aanvraag deed voor een Bitcoin ETF en vervolgens voor een Spot Ethereum ETF. Sigel drukte zijn optimisme uit dat de Ethereum ETF van VanEck een van de eerste zou kunnen zijn die handelt onder zijn rivalen. Hij verklaarde, “Ik hoop en verwacht nog steeds dat de VanEck Ethereum ETF, als deze wordt goedgekeurd, als eerste zal handelen.”

De volgende cruciale stap omvat de goedkeuring van de SEC van de S-1 aanvragen van Ethereum ETF’s. Sigel legde uit, “Om een van deze ETF’s te noteren, is het als een nucleaire code: je hebt twee sleutels nodig—de 19b-4 en de S-1. We moeten wachten en reageren op de commentaren van het agentschap als die er zijn, en we hopen dat deze producten binnen enkele weken verhandeld kunnen worden.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!