Donald Trump belooft einde aan Biden’s oorlog tegen crypto

Voormalig president van de Verenigde Staten Donald Trump heeft beloofd om een einde te maken aan president Joe Biden’s “oorlog tegen crypto” als hij wordt herkozen.

“Ik zal een einde maken aan Joe Biden’s oorlog tegen crypto, en we zullen ervoor zorgen dat de toekomst van crypto en de toekomst van Bitcoin hier in Amerika wordt gemaakt; we gaan het hier houden, en veel ervan zal hier in Florida worden gedaan,” zei Trump tijdens een speciale toespraak in West Palm Beach, Florida. Het evenement vond plaats op 14 juni, de dag waarop hij 78 jaar oud werd.

Het is niet de eerste keer dat Trump kritiek heeft geuit op Biden vanwege zijn harde houding tegenover crypto. Op 26 mei richtte hij zijn pijlen op Biden terwijl hij betoogde dat de VS niets minder dan de eerste plaats in de crypto-industrie moeten accepteren.

“Aan de andere kant wil Crooked Joe Biden, de slechtste president in de geschiedenis van ons land, dat het een langzame en pijnlijke dood sterft. Dat zal nooit gebeuren met mij,” schreef hij in een bericht op 25 mei op Truth Social — een sociaal mediaplatform eigendom van Trump Media and Technology Group.

Trump zal het in de presidentiële race van 2024 opnemen tegen Biden, met de verkiezingsdag gepland op 5 november.

Trump wil aanwezigheid crypto in Florida stimuleren

Ondertussen komt zijn belofte om van Florida een centraal knooppunt voor crypto te maken nadat Florida werd genoemd als de “beste staat” voor crypto-belastingen in de Verenigde Staten, volgens gegevens van CoinLedger.

Volgens de gegevens van CoinLedger was Florida de beste staat voor crypto-belastingen vanwege het ontbreken van een staatsinkomstenbelasting en crypto-vriendelijke regelgevende beleidsmaatregelen, inclusief een pilotprogramma dat bedrijven toestaat om staatskosten in crypto te betalen. New York werd genoemd als de slechtste staat.

Op 12 juni sprak Trump zijn steun uit voor de Bitcoin-mining industrie en zei dat hij wil dat alle resterende Bitcoin in de Verenigde Staten wordt gemijnd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!