Amerikaanse SEC eist nu $102 miljoen van Ripple

In de langdurige rechtszaak tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple Labs, heeft de eerstgenoemde gereageerd op het verzoek van Ripple Labs om de boete te verlagen in de lopende zaak. Ripple stelde een redelijkere boete van $10 miljoen voor, wat een vergelijkbaar bedrag is als de schikking met Terraform Labs.

De SEC eiste aanvankelijk een bedrag van bijna $2 miljard. Het stelde echter voor om het bedrag te verlagen naar ongeveer $102 miljoen, met als redenering:

“Door het Hof te vragen zijn strafbepaling in deze zaak te koppelen aan de schikking in Terraform, verzuimt Ripple op te merken dat de zakelijke gedaagde daar failliet is en ‘voorgoed verdwijnt’.”

De toezichthouder verduidelijkte dat Terraform Labs ermee heeft ingestemd “de sleutels van al zijn crypto-activa-effecten te verbranden”, “een aanzienlijk bedrag terug te geven aan investeerders in die effecten” en “twee van de bestuursleden te verwijderen die de leiding hadden op het moment van de schendingen.”

Met dit in het achterhoofd zei de SEC het volgende:

“Ripple gaat met niets van het bovenstaande akkoord – in feite gaat Ripple met niets akkoord.”

De effectentoezichthouder voegde daaraan toe:

“Resoluties waarbij beklaagden die krap bij kas zitten ermee instemmen snel geld terug te geven aan de slachtoffers en vrijwillig instemmen met het staken van hun gewelddadige gedrag zijn niet behulpzaam bij het bepalen van het aantal straffen dat nodig is om een ​​onbetwist rijke gedaagde te bestraffen en af ​​te schrikken die er niet in slaagt deze te erkennen of te erkennen. zijn overtreding van de effectenwetten, en die zichzelf blijft verrijken door zich bezig te houden met gedrag dat sterk lijkt op het gedrag dat in de eerste plaats tot de overtreding heeft geleid.”

Bovendien “vergelijkt Ripple ook de hoogte van de Terraform-boete met het bedrag van de ‘bruto-omzet’ van die gedaagde, met het argument dat het Hof dezelfde verhouding (1,27%) zou moeten opleggen. Maar dat is geen vergelijking tussen appels en appels”, benadrukt de SEC. Het zei het volgende:

“Ripple vermijdt het vergelijken van de straf uit de Terraform-schikking met de brutowinst van het inbreukmakende gedrag. Die verhouding (S420 miljoen/S3,587 miljard) is aanzienlijk hoger: 11,7%.

Door dit toe te passen op de $876,3 miljoen aan brutowinsten vraagt ​​de SEC hier aan het Hof om een veel groter bedrag op te leggen, een boete van $102,6 miljoen, dan het plafond van $10 miljoen waar Ripple op aandringt… die lage boete zou niet voldoen aan de doeleinden van de civielrechtelijke strafwetten.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!