Terraform Labs moet $4,47 miljard betalen in SEC-schikking

Terraform Labs heeft ermee ingestemd om de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) ongeveer $4,47 miljard te betalen als onderdeel van de schikking met de toezichthouder. De totale boetes omvatten terugbetalingsboetes van ongeveer $3,6 miljard, een civiele boete van $420 miljoen en prejudiciële rente van bijna $467 miljoen.

Do Kwon is aansprakelijk voor $110 miljoen aan terugbetalingsboetes en ongeveer $14,3 miljoen aan prejudiciële renteboetes volgens het schikkingsplan. De schikking werd bereikt nadat een jury Terraform Labs en zijn mede-oprichter aansprakelijk stelde voor de ineenstorting van het Terra-ecosysteem, waarbij $40 miljard aan investeerders-activa werd gewist.

In de schikkingsdocumenten stond: “Betaling van de monetaire boetes tegen Kwon zal als voldaan worden beschouwd, op voorwaarde dat alle overdrachten door Kwon aan de SEC en de faillissementsboedel van Terraform in de faillissementszaak in totaal niet minder zijn dan $204,320,196, exclusief de waarde van eventuele Terraform Crypto Assets die aan de faillissementsboedel van Terraform worden overgedragen, alleen als en totdat Kwon voltooit: (1) het overmaken van $4.700.000 naar een escrow-rekening die is overeengekomen door Kwon en het Commissiepersoneel binnen 30 dagen na het eindvonnis.”

De schikkingsdocumenten bepaalden ook de overdracht van alle crypto-activa die toebehoren aan de Luna Foundation Guard en alle PYTH-tokenbezittingen van Kwon om de kosten van de terugbetalingsboetes en prejudiciële rente te dekken, waarbij elk resterend bedrag van de verkoop van deze activa zal worden toegepast op de civiele boetes.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!