SEC stelt beslissing over VanEck’s Bitcoin ETF uit tot 14 november

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft op 8 september een bericht gepubliceerd waarin staat dat het nu tot 14 november heeft om de voorgestelde Bitcoin ETF-aanvraag van VanEck goed of af te keuren.

Er werd heel weinig uitleg gegeven voor het uitstellen van de beslissing met betrekking tot de Bitcoin ETF, behalve wat vakjargon over kwesties die in commentaarbrieven aan de orde kwamen. De SEC verklaarde:

“De Commissie vindt dat het passend is om een ​​langere periode aan te wijzen waarbinnen een bevel moet worden uitgevaardigd waarin de voorgestelde regelwijziging wordt goed- of afgekeurd, zodat het voldoende tijd heeft om de voorgestelde regelwijziging en de kwesties die in de commentaarbrieven aan de orde zijn gesteld, in overweging te nemen.”

De Chicago Board Options Exchange (CBOE) BZX Exchange stelde de regelwijziging voor om de notering van Bitcoin ETF-aandelen op 1 maart 2021 mogelijk te maken. De SEC wachtte tot 28 april voordat ze haar eerste uitstel aankondigde en verwees toen naar de Securities Exchange Act van 1934, dus dat het 180 dagen zou hebben om een ​​beslissing te nemen.

De stagnatie is echter al twee jaar aan de gang sinds de CBOE voor het eerst samenwerkte met VanEck en SolidX om een ​​voorstel in te dienen bij de SEC. VanEck en SolidX hebben in september 2019 een “beperkt” BTC-fonds aangevraagd dat alleen beschikbaar zou zijn voor een zeer kleine groep gevestigde financiële bedrijven.

De oorspronkelijke Bitcoin ETF-aanvraag door de twee bedrijven is zelfs nog eerder ingediend, namelijk in juni 2018. Deze aanvraag werd het jaar daarop ingetrokken, nadat de toezichthouder meermaals om uitstel had gevraagd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!