Australië lanceert morgen Bitcoin ETF op lokale exchange

In navolging van de VS, het VK, Europa en de landen in de Azië-Pacific, biedt Australië nu ook spot Bitcoin (BTC) ETF-handel aan. Dit nieuws heeft hoop gewekt bij investeerders, aangezien Bitcoin wereldwijd steeds meer erkenning krijgt.

De Monochrome Bitcoin ETF (IBTC) zal binnenkort worden verhandeld op de Cboe Australia-exchange. Ondertussen heeft deze aankondiging de prijs van Bitcoin opgejaagd naar $69.000, na eerder rond $67.650 te hebben geschommeld.

Op 4 juni 2024 zal Monochrome Asset Management zijn spot Bitcoin ETF in Australië lanceren onder de ticker IBTC, met een beheervergoeding van 0,98%. Hoewel Australië al verschillende beursgenoteerde producten heeft die blootstelling aan Bitcoin bieden, is Monochrome Asset Management de eerste die goedkeuring heeft gekregen onder een nieuwe crypto-activalicentie categorie, die in 2021 is ingevoerd onder de regels van de Australian Financial Services (AFS) licentie.

De ETF zal de CME CF Bitcoin Reference Rate-index volgen, waardoor directe blootstelling aan de spotprijs van Bitcoin wordt geboden. Monochrome zorgt ervoor dat de holdings van IBTC offline worden opgeslagen in een apparaat dat niet is verbonden met het internet, met behulp van een crypto-custody-oplossing die voldoet aan de Australische institutionele bewaar-regelgevingsnormen.

Groeiende adoptie van Bitcoin Voor IBTC konden Australische investeerders alleen investeren in ETF’s die indirect Bitcoin hielden of via offshore Bitcoin-producten, die geen bescherming boden zoals het direct gehouden crypto-activa AFS-licentieregime dat doet.

Cboe zal de eerste Australische exchange zijn die een Bitcoin ETF noteert, vóór de grotere Australian Securities Exchange (ASX), die ook van plan is om voor het einde van het jaar spot Bitcoin ETF’s goed te keuren.

De succesvolle uitrol van spot Bitcoin ETF’s op grote financiële markten heeft de weg vrijgemaakt voor Australië om deze trend te volgen. Recente gegevens tonen aan dat Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) een instroom van $216 miljoen hebben aangetrokken.

Ondertussen zag BlackRock’s IBIT ETF de grootste instroom, met $169,1 miljoen, waardoor de totale netto-instroom op $16,7 miljard komt. Opmerkelijk is dat Grayscale’s GBTC ETF een aanzienlijke uitstroom van $124,3 miljoen heeft ervaren, de grootste sinds 1 mei.

Op dit moment staat de prijs van Bitcoin op $68.980, wat een stijging van 2,3% markeert in de afgelopen 24 uur, met een marktkapitalisatie van $1,35 biljoen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!