Handelsvolumes Binance kelderen door uitval handelsbots

Binance heeft een aanzienlijke daling in handelsvolume ervaren, voornamelijk veroorzaakt door handelsrobots die essentieel zijn voor het stabiliseren van de liquiditeit.

Volgens CoinGlass hebben belangrijke digitale tokens tot wel 97% van hun handelsvolume verloren. Zo verloor Pepe meer dan 97,5%, Dogwifhat 95,43%, en Solana 88,91%.

Hoewel de oorzaak van deze ontwikkeling onduidelijk blijft, kan het uitvallen van bots die de markt stabiliseren een rol hebben gespeeld. Handelaren gebruiken deze bots namelijk voor diverse functies, zoals het voorzien van liquiditeit, arbitrage en markt maken. Wanneer deze cruciale bots offline gaan, kan de markt plotselinge dalingen in handelsvolume ervaren. Deze aanzienlijke dalingen in handelsvolume kunnen op zijn beurt weer leiden tot liquiditeitsproblemen.

Handelsbots kunnen om verschillende redenen offline gaan, zoals platformonderhoud, technische storingen of beleidswijzigingen.

Binance’s toenemende juridische uitdagingen

De vooraanstaande cryptobeurs staat opnieuw onder streng toezicht van regelgevers. Naar verluidt heeft de beurs crediteurenclaims voor de helft van de prijs verkocht in de Gopax-deal.

Binance verwierf een aanzienlijk belang in Gopax toen de Zuid-Koreaanse crypto-beurs Gopay in 2023 een financiële crisis doormaakte. Gopay stopte tijdens het incident met opnames, waardoor ongeveer $51,5 miljoen (70 miljard won) werd bevroren.

Binance beloofde de getroffen gebruikers te compenseren en verwierf Gopax-aandelen tegen verlaagde prijzen. Echter, in plaats van eigen fondsen te gebruiken, verkocht de beurs de activa van de getroffen gebruikers met een korting van 50%.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!