Tether mint $1 miljard USDT – Is een volgende stijging aanstaande?

Tether, de grootste uitgever van stablecoins ter wereld, heeft nog eens 1 miljard USDT-tokens op de Ethereum (ETH)-blockchain gemint, waardoor speculatie ontstaat over een mogelijke marktstijging.

Deze ontwikkeling valt samen met de anticipatie van de crypto-gemeenschap op de beslissing van de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) over een spot Ethereum exchange-traded fund (ETF), die later deze week wordt verwacht. Paolo Ardoino, de CEO van Tether, verduidelijkte op X dat deze uitgifte bedoeld was voor “herbevoorrading van de voorraad” en een “geautoriseerde maar nog niet uitgegeven transactie” betrof.

Dit betekent dat de tokens in de toekomst zullen worden gebruikt als voorraad voor toekomstige uitgifteverzoeken en ketenwisselingen, maar nog niet in omloop zijn. Deze stap wordt door marktanalisten gezien als een strategische voorbereiding op een mogelijke marktrally die wordt aangewakkerd door de verwachte goedkeuring van een ETH ETF.

Ivan Sherbakov, CEO van Cryptorobotics, speculeerde dat deze instroom van liquiditeit zal worden gebruikt om de markt op te pompen voorafgaand aan het ETF-nieuws. Historisch gezien is een toename van het aanbod van USDT gekoppeld aan bredere opwaartse trends in de crypto-markt, wat leidt tot een toename van de handelsvolumes en een levendiger digitale activa-omgeving.

Per 22 mei toont Tether’s Transparency-pagina $87,8 miljoen aan USDT-tokens op Ethereum. Tether’s marktkapitalisatie is het afgelopen jaar aanzienlijk gegroeid, met een overschrijding van $111 miljard en een marktaandeel van ongeveer 70% van de stablecoin-markt.

Ondanks de positieve marktimplicaties hebben sommige analisten bezorgdheid geuit over het gebrek aan transparantie van Tether. Analisten van Deutsche Bank hebben potentiële risico’s benadrukt die gepaard gaan met de significante marktdominantie van Tether. Met de totale marktkapitalisatie van stablecoins die de $160,9 miljard overtreffen, heeft Tether een aanzienlijk aandeel.

Deze transparantiekwesties en marktdominantie blijven onderwerp van discussie onder analisten en investeerders, ook al kunnen de acties van Tether aanzienlijke marktbewegingen teweegbrengen als het ETF wordt goedgekeurd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!