Polygon (MATIC) bereikt nieuwe mijlpaal met 4 miljard verwerkte transacties

De mijlpalen blijven elkaar snel opvolgen voor de Polygon (MATIC) blockchain. In september 2023 vierde het netwerk het bereiken van de 3 miljard totale transacties. Minder dan acht maanden later heeft het netwerk opnieuw een belangrijke mijlpaal in totale transacties behaald, wat wijst op groeiend gebruik en adoptie van het netwerk.

Op vrijdag 17 mei heeft het Polygon netwerk de mijlpaal van 4 miljard totale transacties overschreden, minder dan vier jaar na de lancering in juni 2020. Ter vergelijking: Bitcoin deed er bijna 15 jaar over om de 1 miljard transacties te bereiken en Ethereum bijna een decennium om ongeveer 2,4 miljard transacties te behalen op het moment van schrijven.

De recente mijlpaal suggereert dat het netwerk de afgelopen maanden een aanzienlijke toename in activiteit heeft gezien, met een verwerking van een miljard transacties in ongeveer acht maanden. Deze toename in activiteit wordt ook weerspiegeld in het constant hoge aantal dagelijkse actieve gebruikers op het netwerk.

Sinds 19 maart heeft het netwerk gemiddeld meer dan 1 miljoen dagelijkse actieve gebruikers, een reeks van meer dan 60 dagen. Volgens DappRadar-data trekken populaire dApps die de afgelopen 30 dagen voor deze drukte zorgen onder andere Matr1x, een mobiel play-to-earn schietspel, Galxe, een opkomend digitaal identiteitsnetwerk, en EARNM Rewards, een loyaliteitsbeloningssysteem.

De groeiende activiteit op Polygon komt ondanks grotendeels saaie prijsontwikkelingen van MATIC in het afgelopen jaar. Het afgelopen jaar heeft MATIC vooral ondermaats gepresteerd ten opzichte van de bredere crypto-markt. Terwijl grote valuta’s zoals Bitcoin, Ethereum en Solana driecijferige procentuele stijgingen hebben doorgemaakt, bleef MATIC grotendeels binnen een prijsklasse tussen $0,5 en $1.

Ondanks deze recente prijsproblemen, duidt de stijgende activiteit op sterke netwerkfundamenten. Dit suggereert dat het netwerk waarde biedt op basis van zijn capaciteiten en de dApps die het host en die mensen willen gebruiken en ook daadwerkelijk gebruiken.

Dit is gunstig voor MATIC, aangezien gebruikers het activum moeten bezitten om met deze apps te interageren. De potentiële voordelen kunnen echter op de lange termijn liggen. Solana heeft in bijna dezelfde periode meer dan 290 miljard transacties verwerkt.

Polygon is de grootste Ethereum-schaaloplossing op basis van marktkapitalisatie. De recente mijlpaal van het project suggereert dat het netwerk de laatste tijd een snelle groei en adoptie heeft gezien, een doorgaans positief teken voor assethouders.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!