Linux-bedenker Linus Torvalds gelooft niet in cryptocurrencies

De Fins-Amerikaanse informaticus Linus Torvalds, die het Linux-besturingssysteem heeft gemaakt, heeft gezegd dat hij niet in cryptocurrencies gelooft. In een forumpost merkte de 54-jarige op dat het voor oplichting kan worden gebruikt en vergeleek hij het met ponzifraude.

Torvalds, die ook het brein is achter de vrij gedistribueerde versiebeheersysteem Git, voegde er humoristisch aan toe dat hij cryptocurrencies in dezelfde mythische categorie plaatst als de Kerstman, de tandenfee of de paashaas. Hij grapte:

“Ik geloof ook niet in de Kerstman, de tandenfee of de paashaas.”

Nieuwe Satoshi Nakamoto kandidaat?

Zijn opmerkingen komen te midden van discussies in de technologiegemeenschap, waaronder speculaties die suggereren dat hij Satoshi Nakamoto zou kunnen zijn. Satoshi Nakamoto is een pseudoniem dat wordt gebruikt door een onbekend persoon of meerdere personen die Bitcoin (BTC) hebben ontwikkeld. 

Deze speculatie werd aangewakkerd toen Torvalds in januari 2022 een naam in de Linux-kernel zou hebben veranderd in ‘Name = I am Satoshi’. Torvalds legde echter uit dat dit slechts een grap was van een ‘grappenmaker’ die de modus operandi van GitHub misbruikte om het zo te laten lijken.

Hij verduidelijkte verder dat de geruchten slechts ‘loze praat’ waren, en voegde eraan toe dat hij geen Bitcoin-fortuin bezit. Eerder deze maand werd ook de CTO van Ripple ondervraagd over een mogelijke connectie met Satoshi Nakamoto. Tijdens de jaarlijkse XRP Las Vegas 2024-conferentie kreeg hij opnieuw vragen over een mogelijke connectie met Satoshi Nakamoto.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!