Criticus herhaalt zijn “Bitcoin is dood”-commentaar

De bekende financiële expert Peter Schiff heeft opnieuw de cryptomarkt opgeschud door te verklaren dat Bitcoin (BTC) ‘dood’ is, zelfs nu het in de buurt van recordhoogtes handelt. Schiff, bekend om zijn bearish standpunten over cryptocurrencies, baseerde zijn laatste opmerkingen op de recente prestaties van BTC in vergelijking met zilver en benadrukte een duidelijk contrast.

Peter Schiff bekritiseert de vergelijking van Bitcoin met goud

Schiff wijst erop dat sinds april de winst van Bitcoin van 2% verbleekt in vergelijking met de 21% stijging van zilver. Hij stelt dat deze ondermaatse prestatie een teken is van de naderende ondergang van Bitcoin. Ondertussen tegenwerpen Bitcoin-aanhangers dat Schiff selectief kortetermijngegevens gebruikt om zijn verhaal te ondersteunen. Over het jaar is BTC met bijna 60% gestegen, terwijl zilver een meer bescheiden stijging van 14,46% jaar-op-jaar heeft. Deze tegenstelling voedt de voortdurende debatten tussen voorstanders van traditionele activa en digitale valuta’s.

Verder toelichtend, uitte Schiff zorgen dat Bitcoin vaak wordt gepromoot als een digitaal equivalent van goud. Hij verklaarde dat hij wat hij ziet als een misvatting wil corrigeren om potentiële investeerders te behoeden voor wat hij beschouwt als een ernstige fout.

Schiff stelt dat als Bitcoin-enthousiastelingen zouden stoppen met het vergelijken van Bitcoin met goud, hij zich niet langer geroepen zou voelen om het zo openbaar te bekritiseren. Ondanks beschuldigingen dat hij publiciteit zoekt, blijft Schiff volhouden dat zijn kritiek voortkomt uit een oprechte zorg voor het welzijn van investeerders, waarbij hij benadrukt dat hij liever zijn integriteit behoudt dan betrokkenheid te zoeken door lof te uiten over BTC.

Peter Brandt weerlegt Schiff’s BTC-scepsis

Daarentegen suggereert de ervaren handelaar Peter Brandt dat het publiek de pessimistische opvattingen van Schiff over Bitcoin moet negeren. Brandt beschuldigt Schiff ervan zijn platform te gebruiken om de prestaties van zilver te benadrukken, wat volgens hem een poging is om de aandacht af te leiden van de successen van Bitcoin.

Brandt stelt dat ondanks zijn kritiek, Schiff de waarde van cryptocurrencies erkent, maar een voorkeur toont voor het promoten van zilver, een markt waar hij traditioneel meer mee verbonden is. Ondertussen blijft Schiff investeerders waarschuwen voor de risico’s van Bitcoin en bestempelt hij het als speculatief en zonder intrinsieke waarde.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!