Bitcoin prijs weer boven $67.000 na halvering, maar hoe nu verder?

Midden maart bereikte Bitcoin (BTC) zijn hoogste waarde ooit van $73.737 vóór de halvering, maar kon deze stijging niet volhouden en daalde vanaf dit niveau. Na de halvering in april ging Bitcoin een nieuwe fase in, maar de prijsontwikkeling sinds die tijd heeft deze verandering niet weerspiegeld. De afgelopen dagen zijn er echter tekenen van herstel geweest, waarbij de BTC-prijs voor het eerst in ongeveer een maand weer boven de $67.000 uitkwam.

Zal Bitcoin verder stijgen?

Uit een recent rapport van het gerenommeerde on-chain analysebedrijf Santiment blijkt dat de interesse van de cryptogemeenschap zich verplaatste naar BTC nadat de prijs boven de $67.000 uitkwam.

Santiment baseert deze bevinding op de Weighted Sentiment-metriek, die doorgaans aangeeft of het sentiment rondom een cryptocurrency positief of negatief is.

De betreffende indicator bestaat uit twee sub-metrieken: sentimentwaarde en sociaal volume. De sentimentwaarde meet of de gemeenschap een negatieve of positieve kijk heeft op de beoordeelde cryptocurrency, terwijl het sociale volume het totale aantal vermeldingen van de asset op sociale media bijhoudt.

De Weighted Sentiment-indicator is een combinatie van zowel de sentimentwaarde als het sociale volume. Wanneer het sociale volume hoog is en er een significant gemiddeld sentiment (positief of negatief) wordt waargenomen, zien we ook duidelijke veranderingen in de indicator.

Uit de analyse van Santiment blijkt dat het gewogen sentiment van Bitcoin zijn hoogste niveau sinds januari heeft bereikt na de recente prijsstijging. Dit positieve sentiment rond Bitcoin werd voor het laatst waargenomen nadat de Securities and Exchange Commission BTC spot-ETF’s in de Verenigde Staten goedkeurde.

Daarnaast is Bitcoin niet de enige cryptocurrency in de top 20 met een positief sentiment vandaag. Gegevens van Santiment tonen aan dat de Chainlink (LINK) token, die de afgelopen week een waardestijging van 20% heeft doorgemaakt, de afgelopen jaar een piek in de opwaartse trend heeft laten zien.

Wat is de huidige prijs van Bitcoin?

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin rond de $67.000. Deze prijs is bereikt na een bescheiden stijging van ongeveer 0,10%. In de afgelopen week heeft BTC een stijging van 10% doorgemaakt. De marktkapitalisatie van BTC blijft boven de $1,3 miljard, terwijl het 24-uurs handelsvolume op $17 miljard ligt, na een daling van 40%.

Tegelijkertijd handelt Chainlink (LINK), een andere prominente cryptocurrency, rond de $16,29 na een stijging van 0,72%. De marktkapitalisatie van Chainlink is gestegen tot boven de $9 miljard, terwijl het 24-uurs handelsvolume is gedaald tot $461 miljoen, wat een daling van 62% betekent en wijst op een verminderde interesse van investeerders.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!