BlockTower Capital slachtoffer van grootschalige cryptohack

Crypto-investeringsmaatschappij BlockTower Capital is onlangs het slachtoffer geworden van een grootschalige cryptohack. Dit volgens een rapport van Bloomberg.

Het is nog niet duidelijk wat het exacte bedrag was dat uit het hedgefonds van BlockTower Capital werd gestolen en hoe. Volgens gegevens van PitchBook heeft BlockTower echter meer dan $1,7 miljard aan activa onder beheer.

Tot op heden loopt de hacker nog vrij rond en is nog weinig informatie bekend over de diefstal. In samenwerking met blockchainonderzoekers wordt de hack momenteel onderzocht.

BlockTower Capital werd opgericht in 2017 en heeft kantoren in Miami en New York. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in verschillende ondernemingen, waaronder Dapper Labs, gamingstudio Sky Mavis en het blockchain-platform Terraform Labs, de maker van de TerraUSD stablecoin.

Het is niet de eerste keer dat BlockTower Capital te maken heeft met een cryptohack. In februari 2023 verloor BlockTower Capital $1,5 miljoen aan TRU tokens tijdens een beveiligingslek van de gedecentraliseerde beurs Dexible.

Miljoenen gestolen en hacker veroordeeld

Hackincidenten blijven de crypto-ruimte teisteren, waarbij nog steeds aanzienlijke bedragen worden gestolen. Volgens het SlowMist Weekly Security Report bedroegen de totale verliezen van 28 april tot 4 mei 2024 $71,39 miljoen.

Ook verloor Prisma Finance onlangs meer dan $11 miljoen door een hack. Gelukkig worden er soms ook hackers opgepakt en veroordeeld. Zo kreeg een Amerikaanse hacker, die zich schuldig gemaakt heeft aan het stelen van meer dan $12 miljoen aan cryptocurrencies, drie jaar gevangenisstraf.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!