Prisma Finance verliest meer dan $11 miljoen door hack

Gedecentraliseerd financieringsprotocol Prisma Finance is op 28 maart slachtoffer geworden van een hack waarbij 3.257 Ethereum (ETH) werd gestolen. Dit komt neer op een bedrag van $11,6 miljoen.

De hackaanval werd ontdekt door Blockchain-beveiligingsbedrijven Peckshield en Cyvers. Beide bedrijven maakten de hackaanval bekend op sociale mediaplatform X en waarschuwden de cryptogemeenschap. Zo plaatste Peckshield het volgende op X:

“PeckShieldAlert Het @PrismaFi-exploitant-gelabelde adres heeft het gestolen geld (~3.257,69 $ETH ter waarde van ~$11,6 miljoen) overgemaakt naar 3 adressen.”

Prisma Finance verklaarde in een bericht op X van 28 maart dat haar kerningenieurs en medewerkers het protocol zullen pauzeren en onderzoek zullen uitvoeren. Het doel hiervan is om eventuele verdere schade te voorkomen en goed te analyseren hoe de hack heeft kunnen plaatsvinden.

“We zijn op de hoogte van een mogelijke exploit op Prisma. Belangrijke technische bijdragers zullen het protocol onderbreken en het onderzoeken. We zullen een update delen.”

Gedecentraliseerd tokenprotocol voor liquid staking

Prisma Finance is een gedecentraliseerd tokenprotocol voor liquid staking en is een aanzienlijke speler in de DeFi-ruimte. Volgens DefiLlama heeft Prisma Finance meer dan $222 miljoen aan totale waarde vergrendeld (TVL).

Wat er verder zal gebeuren, zal nog moeten blijken. We hopen dat de hacker vriendelijk genoeg is om het gestolen geld terug te geven zonder losgeld te eisen. Dit is in ieder geval wat er laatst gebeurde bij het op Ethereum gebaseerde non-fungible token (NFT)-spel Munchables, waarbij de hacker $62,8 miljoen aan gestolen Ethereum teruggegeven heeft.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!