Bitcoin koers laat bullish signaal zien met golden cross – Is een stijging aanstaande?!

Bitcoin (BTC), de gigant van de cryptocurrency-wereld, heeft opnieuw de aandacht getrokken met een recent bullish signaal: de ongrijpbare ‘golden cross’ op zijn dagelijkse grafiek. Deze ontwikkeling, die ons herinnert aan eerdere prijspieken dit jaar, heeft speculatie aangewakkerd over een mogelijk opwaarts momentum in de cryptomarkt.

Een golden cross ontstaat wanneer een voortschrijdend gemiddelde op de kortere termijn, zoals het 50-dagen voortschrijdend gemiddelde, boven een bepaald niveau uitkomt. voortschrijdend gemiddelde op langere termijn, zoals het voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen. Dit signaal wordt vaak geïnterpreteerd als een bullish indicator voor de cryptocurrency.

Hoewel de Bitcoin koers dit zeer bullish signaal laat zien, ligt onder de oppervlakte van de opwinding een landschap bezaaid met technische obstakels waar Bitcoin doorheen moet om zijn bullish sentiment op de korte termijn te versterken.

Golden cross laat zich weer zien

Cryptohandelaar Titan van Crypto benadrukte het recente golden cross van Bitcoin op de dagelijkse grafiek, en trok parallellen met eerdere prijsbewegingen in 2024. Uit technische gegevens blijkt echter dat Bitcoin, wil het op de korte termijn een sterk positief momentum kunnen laten zien, specifieke niveaus moet overwinnen die momenteel als obstakels fungeren. De analist gaf het als volgt aan:

“BTC-prijsactie (PA) doet me veel denken aan de PA begin dit jaar. Er vond zojuist dagelijks een golden cross plaats.

De achterblijvende spanwijdte 🟠 moet zijn prijs passeren, Tenkan 🔴, Kijun 🔵 en de bovenste limoen van de Kumo-wolk om op korte termijn het bullish momentum te herwinnen.

Momenteel wordt het geblokkeerd door de prijs er vlak boven. Dat is de reden waarom de prijs technisch gezien nog niet hoger kon gaan. Maar het zal uiteindelijk gebeuren.”

De klim van Bitcoin wordt momenteel gehinderd door de bovengenoemde technische barrières, zoals blijkt uit zijn strijd om de onmiddellijke prijsweerstand te doorbreken. Het succesvol overwinnen van deze niveaus zou niet alleen een veerkrachtige Bitcoin betekenen, maar ook veel goeds voorspellen voor aanstaande prijsstijgingen.

De koers voorwaarts uitstippelen

Ondanks het bullish signaal ondervindt de prijs van Bitcoin weerstand als gevolg van technische factoren, met name de positie van de achterblijvende periode ten opzichte van kritische niveaus. Daarom kan de Bitcoin-prijs nog een tijdje binnen de bandbreedte van $60.900 en $61.400 blijven handelen, maar daarna lijkt een nieuwe bullish periode op handen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!