Grayscale CEO nog steeds optimistisch over komst Ethereum ETF

De CEO van Grayscale, Michael Sonnenshein, blijft optimistisch over de vooruitzichten van een Ethereum ETF-goedkeuring. Hij gelooft dat de Securities and Exchange Commission (SEC) de juiste acties zal ondernemen die in het belang zijn van investeerders. Dit zei Sonnenshein op de Financial Times Crypto and Digital Assets Summit in Londen op 8 mei.

Onlangs meldden wij dat Grayscale zijn exchange-traded fund (ETF) voor Ethereum-futures heeft ingetrokken, nadat deze meerdere keren is uitgesteld. Volgens James Seyffart, ETF-analist voor Bloomberg, was het een ‘Trojan horse filling’, om dezelfde omstandigheden te creëren waardoor Grayscale de $GBTC-rechtszaak kon winnen.

Een ‘Trojan horse filing’ verwijst naar een juridische aanvraag of indiening die bedoeld is om een ander doel te bereiken dan wat op het eerste gezicht lijkt.

De terugtrekking zal volgens meerdere analisten waarschijnlijk betekenen dat Grayscale geen nieuwe rechtszaak tegen de SEC zal aanspannen. In 2023 behaalde Grayscale een aanzienlijke overwinning, wat resulteerde in de goedkeuring van een hele reeks Bitcoin ETF’s in januari 2024.

Ondanks het succes van deze Bitcoin ETF’s lijkt het er toch op dat de SEC verschillende Ethereum ETF-aanvragen van dit jaar zal afwijzen. Dit vanwege het gebrek aan betrokkenheid bij ETF-emittenten. Onlangs heeft softwareontwikkelingsbedrijf Consensys, dat wordt geleid door Ethereum mede-oprichter Joseph Lubin, de SEC voor de rechter gedaagd omdat het niet wil dat de toezichthouder zijn jurisdictie uitbreidt door ETH ten onrechte als een effect te bestempelen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!