FTX gaat bijna alle klanten terugbetalen

De failliete cryptocurrency-exchange FTX heeft bekendgemaakt dat bijna alle klanten die geld bij het failliete bedrijf hadden staan, hun geld terugkrijgen. In een persbericht van 7 mei werd bekendgemaakt dat FTX ongeveer 98% van hun klanten gaat terugbetalen en klanten van wie de claims $50.000 of minder bedragen, zullen ongeveer 118% van hun geld terugkrijgen.

De recent ingediende reorganisatiestrategie bij de Amerikaanse faillissementsrechtsbank van Delaware laat zien dat FTX tussen de $14,5 en $16,3 miljard heeft veiliggesteld voor de terugbetaling aan schuldeisers. Dit bedrag heeft de failliete crypto-exchange kunnen verkrijgen na de verkoop van activa en eigendommen die aan het bedrijf toebehoren.

Het reorganisatieplan is nog niet goedgekeurd door de faillissementsrechtbank, maar het zal toch enige verlichting brengen voor FTX-klanten van wie het geld sinds november 2022 vastzit op het platform. De terugbetaling zou na goedkeuring van het plan binnen 60 dagen kunnen plaatsvinden.

De investeerders zullen echter terugbetaald worden op basis van de waarde van hun cryptocurrency bezit in 2022, en niet op basis van de huidige waarde van de crypto. Dit zou een aanzienlijk verschil kunnen zijn, gezien de sterke stijging van Bitcoin de laatste maanden.

FTX was een van de grootste cryptocurrency-exchanges en had op zijn hoogtepunt een waarde van meer dan $30 miljard. Niet veel later raakte FTX in een diepe crisis, omdat CEO Sam Bankman-Fried geld van klanten gebruikte om zichzelf en zijn familie te verrijken. Daarnaast nam hij ook slechte zakelijke beslissingen.

In maart werd bekend dat Bankman-Fried 25 jaar gevangenisstraf heeft gekregen na een hoorzitting in de federale rechtbank. Daarnaast hebben we recentelijk ook aangekondigd dat de voormalige mededirecteur van FTX Digital Markets, Ryan Salame, miljoenen van zijn eigendom op de Bahama’s zal overdragen als onderdeel van een schikking in zijn strafzaak.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!