Whales kopen 40 miljoen XRP, ondanks mogelijke $2 miljard boete voor Ripple

Terwijl de juridische strijd tussen Ripple en de SEC heviger wordt, houdt de XRP-gemeenschap de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten, waarbij Ripple tegen de remediesgerelateerde motie van de SEC vecht. Ondertussen hebben er, te midden van deze aanhoudende juridische onrust, aanzienlijke whale-transacties plaatsgevonden, waardoor de speculatie op de cryptomarkt is toegenomen en het beleggerssentiment over de toekomst van XRP is beïnvloed.

Whales voeden speculatie

De langdurige juridische strijd tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is één van de meest besproken onderwerpen op de cryptomarkt, waarbij iedereen op zoek is naar juridische duidelijkheid over deze kwestie. Ondanks deze onduidelijkheid hebben grote investeerders toch flinke interesse getoond in de native cryptocurrency van het project, XRP. Zo hebben twee belangrijke XRP-transacties de aandacht van marktdeelnemers getrokken.

Er werd namelijk duidelijk dat er onlangs twee grote whale-transacties plaats hebben gevonden, voor een totaalbedrag van 40 miljoen XRP, die voor speculatie onder investeerders hebben gezorgd. Zo speculeren verschillende investeerders dat dit een mogelijke verschuiving in het sentiment richting de cryptocurrency aangeeft.

Als we goed naar de transacties kijken, verwierf één grote investeerder, met het wallet-adres: rfQ9E…k8Cvi, 18,84 miljoen XRP, ter waarde van ongeveer $10,26 miljoen, op Binance gekocht. Op dezelfde manier verzamelde een andere whale, met het adres: rarG6…2bZKk, ongeveer 19,90 miljoen XRP, ter waarde van ongeveer $10,92 miljoen, op dezelfde beurs gekocht.

Deze aanzienlijke accumulatie heeft geleid tot discussies op de cryptomarkt over de mogelijke gevolgen ervan voor de XRP-prijs. Bovendien duidt deze stap ook op een groeiend vertrouwen van investeerders in de XRP-crypto.

XRP-prijs te midden van de nieuwste houding van Ripple

De recente oppositiebrief van Ripple tegen de motie van de SEC voor een definitief oordeel en substantiële straffen onderstreept het kritieke moment in de lopende rechtszaak en de potentiële impact ervan op het prijstraject van XRP. Ripple betwist de door de SEC voorgestelde boetes van 2 miljard dollar en pleit tegen de buitensporige degorgement en civielrechtelijke boetes die door de regelgevende instantie worden geëist.

Ter verdediging presenteert Ripple drie overtuigende argumenten, waarbij het onvermogen van de SEC om toekomstige schendingen aan te tonen in twijfel wordt getrokken en juridische precedenten worden benadrukt die de uitbraak beperken. Bovendien beweert Ripple dat de civielrechtelijke boete niet hoger mag zijn dan $10 miljoen, daarbij verwijzend naar zwakke punten in de zaak van de SEC en vergelijkbare boetes in andere rechtszaken over digitale activa.

Ondertussen handelde de XRP prijs, ondanks de positieve transactie, op $0,5405, wat een daling van 0,80% over de afgelopen 24 uur opmerkt. Tegelijkertijd daalde het handelsvolume van gisteren ook met 21% naar $1,34 miljard. Ondanks de recente terugtrekking is de prijs van crypto de afgelopen zeven dagen echter met bijna 11% gestegen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!