Oplichtingswaarschuwing voor SHIB-community

De Shiba Inu (SHIB) -gemeenschap heeft een waarschuwing gekregen naar aanleiding van een verontrustende trend, waarbij leden worden toegevoegd aan Telegram-groepen zonder hun toestemming.

Shibarmy Scam Alerts, een account dat zich inzet voor het opsporen van oplichting en het beschermen van de Shiba Inu-gemeenschap, heeft een belangrijke melding gemaakt:

“We hebben een alarmerende trend opgemerkt waarbij leden van de gemeenschap zonder hun toestemming worden toegevoegd aan Telegram-groepen”


Er zijn meldingen binnengekomen over een stijging van het aantal Shiba Inu-gemeenschapsleden die ongewild worden toegevoegd aan diverse Telegram-groepen. Deze groepen, vaak vermomd als officiële Shiba Inu-kanalen, zijn betrokken bij frauduleuze activiteiten die zich richten op de SHIB-gemeenschap.

Fraudeurs bootsen legitieme Shiba Inu-accounts na en lokken investeerders met loze beloftes zoals airdrops, cadeaus en gratis tokens. Ze hanteren geavanceerde strategieën om zich voor te doen als authentieke gemeenschapskanalen, wat het herkennen van de misleiding bemoeilijkt.

Deze concerning trend heeft toezichthouders aangezet om waarschuwingen uit te geven en advies te geven over het beschermen tegen zulke ongeautoriseerde handelingen. “Shibarmy Scam Alerts” adviseert SHIB-houders om hun Telegram-privacyinstellingen aan te passen, waardoor ongeautoriseerde groepsaanmeldingen worden geblokkeerd en alleen betrouwbare contacten worden toegelaten.

In een andere waarschuwing adviseert “Shibarmy Scam Alerts” SHIB-houders ten zeerste om hun primaire portemonnee-adressen voor airdrops niet bekend te maken. In plaats daarvan moeten ze de proactieve stap nemen om een nieuw adres aan te maken met een nieuwe seedzin. Deze voorzorgsmaatregel garandeert dat zelfs als de airdrop frauduleus blijkt te zijn, hun primaire bezittingen veilig zijn.

Bij sommige airdrop-initiatieven moeten gebruikers mogelijk hun bezittingen verifiëren om beloningen te ontvangen. Het is essentieel om te overwegen of de mogelijke voordelen opwegen tegen de risico’s van het blootstellen van bezittingen voor gratis tokens. Afgezien daarvan heeft Shiba Inu $12 miljoen opgehaald door zijn nog niet uitgebrachte token, TREAT, te verkopen aan durfkapitaalinvesteerders buiten de Verenigde Staten, zoals Polygon Ventures, Animoca Brands en anderen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!