Anthony Scaramucci voorspelt dat Bitcoin de marktwaarde van goud zal overschrijden.

Ervaren hedgefondsmanager Anthony Scaramucci beweerde onlangs in een verklaring dat de marktwaarde van Bitcoin (BTC) naar verwachting die van goud zal overtreffen, die momenteel op 16 biljoen dollar staat. Scaramucci deelde de belangrijkste factoren die hij gelooft dat dit mogelijk zullen maken.

“Bitcoin: Een bezit dat goud overstijgt”

Tijdens een recent interview met CNBC benadrukte Scaramucci, de oprichter van SkyBridge Capital, de superioriteit van Bitcoin als bezit. Hij verklaarde dat Bitcoin een ongekende ontwikkeling vertegenwoordigt in de geschiedenis van de menselijke beschaving gedurende de laatste vijfduizend jaar.

Scaramucci legde de nadruk op de onveranderlijke aard en decentrale structuur van Bitcoin als zijn voornaamste troeven. Hij wees op voortdurende verbeteringen in de schaalbaarheid van het Bitcoin-netwerk en benadrukte het potentieel voor brede acceptatie en voortdurende groei. Hoewel hij erkende dat Bitcoin nog niet de marktwaarde van goud heeft bereikt, die momenteel 16 biljoen dollar bedraagt, toonde hij vertrouwen dat de toonaangevende cryptocurrency dit verschil in de loop van de tijd zou kunnen overbruggen, vooral naarmate regelgevende kaders evolueren om het te integreren in traditionele beleggingsportefeuilles.

De hedgefondsmanager gaf een gedetailleerde uiteenzetting van de veranderende houding ten opzichte van Bitcoin, waarbij hij zijn overgang van scepsis naar geloof koppelde aan het feit dat het activum zich blijft houden aan de fundamentele principes die geld door de geschiedenis heen hebben gedefinieerd. Scaramucci benadrukte de veerkracht van Bitcoin tegen manipulatie door centrale banken als een kenmerk dat zijn aantrekkingskracht als waardeopslag en beleggingsmiddel versterkt.

Verwacht overtreffen van de marktwaarde van goud met regulatorische acceptatie

Scaramucci was optimistisch over Bitcoin’s vooruitzichten om de marktwaarde van goud te overtreffen, en suggereerde dat de grootste cryptocurrency op korte termijn mogelijk de helft van de marktwaarde van goud, oftewel 8 biljoen dollar, zou kunnen bereiken en uiteindelijk overstijgen. Hij onderstreepte de rol van regulatorische goedkeuring bij het stimuleren van de algemene acceptatie van Bitcoin en merkte op dat goedkeuring door regelgevende instanties de deelname van zowel institutionele als individuele beleggers in beleggingsproducten zoals exchange-traded funds (ETF’s) zou vergroten.

Scaramucci weerlegde zorgen over de beperkingen van spot Bitcoin ETF’s in de VS door te benadrukken dat regelgevende ontwikkelingen hebben geleid tot een grotere acceptatie van Bitcoin in beleggingsportefeuilles over de hele wereld. Hij betoogde dat zelfs een bescheiden toewijzing van één procent aan de grootste cryptocurrency in portefeuilles aanzienlijk zou kunnen bijdragen aan zijn marktwaarde en mogelijk zou kunnen resulteren in het overstijgen van de marktwaarde van goud.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!