Solana lanceert mainnet-update om congestieproblemen aan te pakken

Solana (SOL) heeft een update uitgerold op de mainnet beta om de aanhoudende congestieproblemen op het netwerk op te lossen. De prijzen van tokens in het Solana-ecosysteem en het sentiment daalden na de recente congestieproblemen op het netwerk, waardoor 75% van de transacties vertraagd of mislukt zijn.

In een bericht van 15 april op X, onthulde Solana Status de release v1.17.31 voor de Solana netwerk mainnet update. Validators van Mainnet Beta moeten de update installeren om verdere congestieproblemen op het Solana-netwerk te voorkomen. De release is stabiel en geschikt voor gebruik op Mainnet Beta. Deze release bevat “verbeteringen die zullen helpen bij het verminderen van de aanhoudende congestie op het Solana-netwerk.”

Solana medeoprichter Anatoly Yakovenko zei: “De zwangerschapsperiode voor een grote release is ongeveer 30 patchreleases,” in een reactie op de laatste release.

De belangrijkste veranderingen in de update zijn:

  • Weergave van gestuurde versus niet-gestuurde pakketten/throttling
  • quic: gebruik smallvec om chunks te aggregeren, bespaar 1 alloc per pakket
  • BankingStage Forwarding Filter
  • Aanscherping van het minimale aantal streams per 100 ms voor een gestaakte node
  • Behandel super laag gestaakte nodes als ongestaakt in streamer QOS
  • Standaard gestaakte client in LocalCluster

Solana-gericht devshop Anza heeft ook release v1.18.11 uitgerold op devnet. De update zal de terugkerende congestieproblemen op de Solana-keten oplossen. Anza zei dat de belangrijkste zorg met betrekking tot netwerkcongestie is geïdentificeerd als voortkomend uit een QUIC-implementatie en het gedrag van de Agave-validatorclient.

Anza zei dat de nieuwste mainnet-update zal worden gevolgd door v1.18 voor verdere verbeteringen op het netwerk met betrekking tot congestieproblemen.

De SOL-prijs steeg met 15% van het 24-uurs dieptepunt van $133,79 naar een hoogtepunt van $156 te midden van de laatste updates. Solana heeft bijna 35% hersteld van $116 tijdens de crypto-marktcrash van vorige week. Het handelsvolume van SOL is nog steeds laag, wat wijst op mogelijke aankopen door whales en grote investeerders.

Bovendien is het open interest in Solana-futures ook meer dan 6% gestegen in de laatste 4 uur en meer dan 3% in 1 uur, wat duidt op massale aankopen door derivatenhandelaren. Volgens Coinglass-gegevens steeg het totale open interest in SOL-futures over alle exchanges tot $2,14 miljard.

Bovendien meldde het on-chain platform Lookonchain dat walvissen bijna $3 miljoen aan Solana hebben teruggetrokken van Binance om Solana meme coins MEW en SLERF te kopen, terwijl de bredere cryptomarkt tekenen van herstel vertoont.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!