Anza implementeert cruciale upgrade voor Solana’s netwerkcongestie

Netwerkcongestie op Solana (SOL) heeft geleid tot een enorme tegenslag voor projecten en tokens binnen het Solana-ecosysteem. Solana-gerichte ontwikkelaarswinkel Anza heeft een update uitgebracht om de intermitterende congestieproblemen op te lossen en verwacht een solide herstel in het Solana-ecosysteem.

Solana-gebaseerde memecoins zoals dogwifhat (WIF), BOME, MEW en anderen zijn gekelderd doordat bijna 75% van de transacties op het netwerk vertraagd of mislukt waren, wat een verkoopgolf op de markt heeft veroorzaakt.

Anza, een op Solana-gericht ontwikkelaarsbedrijf die werkt aan de Solana-client Agave, heeft in een bericht op X aangekondigd dat ze de v1.18.11 release hebben uitgerold naar de devnet. De update zal de terugkerende congestieproblemen op het Solana-netwerk oplossen. Anza gaf aan dat het voornaamste probleem met betrekking tot netwerkcongestie is geïdentificeerd als afkomstig van een QUIC-implementatie en het gedrag van de Agave-validatorclient.

Het team heeft Solana-testnet-validators gevraagd om te upgraden met de nieuwste release om de effecten van de voorgestelde congestie-fixes te analyseren. De Agave-upgrade is voor het testnet, niet voor het mainnet. Een ontwikkelaar van Anza zei het volgende:

“De procedure is dat de congestiepatch een beetje wordt getest voordat deze op het mainnet wordt uitgebracht, ik heb gehoord dat het meestal ongeveer 2 dagen duurt voordat het de meerderheid van de validators bereikt nadat het op het mainnet is uitgebracht.”

Anza-ingenieurs werken samen met andere kernbijdragers aan uitgebreide inspanningen om knelpunten te diagnosticeren en aan te pakken, terwijl ze de algehele netwerkprestaties verbeteren.

Austin Federa, hoofd strategie bij de Solana Foundation, wees op de ontoereikendheid van het softwaresysteem om het huidige volume en de technische schuld binnen de architectuur van Solana te verwerken als de redenen achter de recente congestie.

De Solana-prijs is gedaald van $200 naar $165 te midden van de congestieproblemen, waardoor mensen zijn overgestapt naar Ethereum en andere netwerken.

De SOL-prijs wordt verhandeld onder de $175 op het moment van schrijven, een daling van slechts 0,5% in de afgelopen 24 uur. Het laagste en hoogste punt in 24 uur zijn respectievelijk $170,39 en $176,24. Bovendien is het handelsvolume in de afgelopen 24 uur met 17% gedaald, wat duidt op een afname van de interesse onder handelaren.

Bovendien is de open interest (OI) in Solana-futures in de afgelopen 24 uur met 1% gedaald volgens gegevens van Coinglass. Dit duidt op een gebrek aan handelsvolumes van futures-handelaren te midden van het verlopen van crypto-opties. De SOL-prijs kan verder terugvallen in een periode van lage handelsvolumes.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!