Solana veert op na problemen met netwerkcongestie

Na een tijdelijke tegenslag hervat de Solana (SOL) prijs zijn opwaartse momentum, met als doel het cruciale weerstandsniveau van $140 te overtreffen. Momenteel handelt SOL 7% hoger op $138, met een marktkapitalisatie van $61.4 miljard. Opmerkelijk is dat ondanks de congestie-uitdagingen op het Solana-netwerk als gevolg van verhoogde handelsactiviteit, SOL veerkrachtig blijft in zijn opmars.

Recente gegevens van DeFiLlama tonen een opmerkelijke stijging van het handelsvolume op Decentralized Exchanges (DEX) op het Solana-netwerk van 3 maart tot 6 maart. Gedurende vier opeenvolgende dagen heeft het handelsvolume de $2 miljard overschreden, met een recordbrekend handelsvolume van $2.85 miljard alleen al op 5 maart, wat een nieuw record voor één dag markeert.

Deze stijging in handelsactiviteit valt samen met een toename van on-chain transacties, wat mogelijk bijdraagt aan de huidige congestie op het Solana-netwerk. De verhoogde activiteit benadrukt ook de groeiende interesse en betrokkenheid binnen het Solana-ecosysteem. Als gevolg hiervan kondigde crypto-exchange Binance ook aan dat het op woensdag 6 maart tijdelijk Solana-opnames zou opschorten.

Het bekijken van de prijsgrafiek van SOL onthult een overtuigend verhaal. De cryptocurrency heeft een sterke opwaartse trend vertoond, gekenmerkt door consistente hogere dieptepunten en hogere hoogtepunten, een bullish signaal in technische marktanalyse. Bovendien wijst de uitlijning van voortschrijdende gemiddelden op aanhoudende koopinteresse, waarbij kortetermijngemiddelden langetermijngemiddelden overstijgen – een configuratie die doorgaans wordt geassocieerd met voortdurend bullish sentiment.

Op dit moment gepositioneerd rond het niveau van $135, ondervindt SOL onmiddellijke weerstand, waarvan het doorbreken een nieuwe rally zou kunnen veroorzaken. Omgekeerd worden ondersteuningsniveaus geïdentificeerd rond $115 en $104, die historisch gezien hebben gediend als springplanken voor prijsstijgingen. Belangrijk is dat recente opwaartse prijsbewegingen zijn gepaard gegaan met aanzienlijk handelsvolume, wat wijst op actieve marktparticipatie en het versterken van een positief vooruitzicht.

Naarmate de bredere markt een verschuiving doormaakt, wordt het potentieel voor Solana’s opwaartse momentum steeds veelbelovender. Beleggers wenden zich tot alternatieven voor de hoge gasvergoedingen en congestie op het Ethereum-netwerk, en de schaalbaarheid en kosteneffectiviteit van Solana maken het een aantrekkelijke optie voor zowel ontwikkelaars als investeerders. Deze gunstige positionering zou kunnen bijdragen aan verdere prijsstijgingen voor Solana in de nabije toekomst.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!