First Digital Labs lanceert FDUSD op Sui-netwerk

First Digital Labs, de uitgever en vermogensbeheerder van de vierde grootste stablecoin qua marktkapitalisatie, FDUSD, onthulde deze week via X hun voornemens om de stablecoin te integreren in de Sui layer-one (L1) blockchain. Deze samenwerking wordt beschreven als een “strategische alliantie gericht op het verbeteren van liquiditeit en efficiëntie van transacties.”

Naast de aanstaande uitgifte op Sui, is FDUSD eerder al gelanceerd op Ethereum (ETH) en de BNB Chain. Met betrekking tot de integratie van FDUSD op Sui, deelde het project ook zijn perspectief op X, waarin staat:

“Vandaag kondigde [First Digital Labs] aan dat ze FDUSD, de snelst groeiende stablecoin in crypto, lanceren op Sui – waarmee het de eerste 1:1 ondersteunde dollar native stablecoin op het netwerk wordt.”

Gelanceerd in augustus 2023, steeg FDUSD snel naar de positie van vierde grootste stablecoin qua marktkapitalisatie. Momenteel heeft FDUSD een marktwaarde van $3,28 miljard, net achter Makerdao’s DAI met $4,85 miljard. Op woensdag beschreef First Digital Labs de samenwerking als een “belangrijke mijlpaal in de uitbreiding van FDUSD naar het bloeiende Sui [DeFi] ecosysteem.” First Digital voegde toe:

“De partnerschap tussen First Digital en Sui is een strategische alliantie gericht op het verbeteren van liquiditeit en efficiëntie van transacties, en blijft traditionele financiën verbinden met de steeds groter wordende digitale economie.”

Opmerkelijk is dat First Digital ook specificeerde dat de stablecoin FDUSD niet is ontworpen voor Amerikaanse individuen. Het X-account verklaarde: “Belangrijk, FDUSD is niet bedoeld voor, noch beschikbaar voor, en mag niet worden gebruikt door of ten behoeve van, Amerikaanse Personen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!