Trump kan de cryptocurrency-sector in de VS redden

Met de recente Wells-berisping van de Amerikaanse SEC aan een gedecentraliseerde exchange, Uniswap (UNI), is de verhoogde handhaving in de crypto-ruimte verontrustend voor veel Amerikaanse ontwikkelaars.

De CEO van Coinbase, Brian Armstrong, heeft publiekelijk gepleit voor de verkiezing van pro-crypto wetgevers. Echter, de recente hoorzitting van de Amerikaanse Senaatscommissie bankwezen over illegale financiën in digitale activa en de handhavingsberisping van Uniswap baart andere spelers zorgen. Bij het overwegen welke kandidaat ervoor kan zorgen dat crypto overleeft in het Westen, gaf de oprichter van Messari, Ryan Selkis, de voorkeur aan Donald Trump.

“President Warren zal opnieuw de Amerikaanse financiële diensten leiden (haar tweede schaduwtermijn), als lijk-in-chief Biden wordt herkozen. Ze zal werken aan het volledig vernietigen van crypto. Trump is degene die we nodig hebben als je wilt dat crypto niet volledig verstikt wordt in het Westen.”

In een eerdere interview deelde de CEO van Galaxy Digital, Mike Novogratz, een vergelijkbare mening over Trump als pro-crypto. Novogratz merkte op:

“Ik denk dat Trump die claim kan maken (pro-crypto zijn) omdat hij nu geen macht heeft.”

Dit betekende dat Novogratz 50-50 was over Trump die pro-crypto was, waarbij hij opmerkte dat hij zijn standpunt over crypto zou kunnen veranderen als hij aan de macht komt. Desalniettemin voorspellen sommigen dat door de toenemende handhaving veel Amerikaanse crypto-bouwers massaal zullen emigreren naar veiligere rechtsgebieden zoals Dubai of Singapore.

Naar aanleiding van de handhavingsactie tegen Uniswap, een van de meest prominente DeFi-bouwers in de VS, merkte Jason Yanowitz van Blockworks op:

“De SEC dwingt de beste oprichters om naar het buitenland te gaan. Hayden heeft Uniswap opgebouwd vanuit Brooklyn. De Amerikaanse overheid vertelt toekomstige Haydens nu om te gaan bouwen in Dubai of Singapore. Dit moet snel veranderen, anders zullen we innovatie jarenlang onderdrukken.”

Echter, om de acties van SEC-voorzitter Gensler tegen te gaan, moedigde de oprichter van Messari crypto-figuren aan om Trump te steunen als eindspel.

“Ik wil geen bedankbriefjes of stille cocktail-uur vuistbumps over hoe corrupt deze SEC is onder Gensler (Liz Warren’s ‘gimp’). Ik wil mensen die cheques schrijven om de Senaat te beïnvloeden en een paar leiders die cheques uitschrijven voor Trump.”

Concluderend zullen de verkiezingen in november cruciaal zijn voor de VS en de crypto-branche.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!