Bitcoin herwint $70.000 opnieuw, maar zal het momentum zich voortzetten?

De Bitcoin koers wist in het afgelopen weekend zich weer te herstellen en steeg opnieuw boven de psychologische grens van $70.000. Sindsdien is de koningsmunt echter weer gedaald tot de huidige prijs van $69.230 op het moment van schrijven.

Er werd al door verschillende analisten voorspeld dat de nummer één cryptocurrency van dit moment een volatiele tijd tegemoet zou gaan in de aanloop van de vierde halvering, die rond 19 april plaats zal vinden. Zal de munt echter de drempel van $70.000 opnieuw kunnen herwinnen en zijn bullish momentum voortzetten? Laten we het bekijken.

De strijd rondom de $70.000-grens

In de afgelopen 24 uur is de koers met ongeveer 2,4% gestegen en wordt momenteel net onder het aangegeven niveau gehandeld. Het kan echter nuttig zijn om op te merken dat $70.000 een moeilijk weerstandsniveau is geweest dat bulls herhaaldelijk niet hebben weten te doorbreken.

Op het moment van schrijven heeft de koningsmunt een deel van zijn winst verloren en wordt verhandeld tegen $69.704. De populaire crypto-analist Ali Martinez gaf op sociale mediaplatform X aan dat Bitcoin een verkoopsignaal laat zien op de vier-uurgrafiek met de sterke technische indicator TD Sequential. De analist voorspelde een “één tot vier candlesticks” voor de toonaangevende cryptocurrency.

Kritieke statistieken voor Bitcoin

Bitcoin slaagde er op 1 april niet in om boven het niveau van $70.000 te stijgen, wat kort daarna leidde tot een scherpe correctie naar het niveau van $65.000. Bitcoin wist zich echter relatief snel te herstellen van deze daling. Volgens de Fear and Greed Index, die dagelijks het Bitcoin-sentiment meet, is de grootste cryptocurrency opnieuw getuige is van “extreme hebzucht”.

Bron: Alternative.me

Deskundigen zijn van mening dat dit erop zou kunnen wijzen dat de markt na een kortetermijncorrectie op weg is naar een prijszeepbel. De laatste poging van de cryptocurrency bulls om het weerstandsniveau van $70.000 te doorbreken vond onlangs plaats. Met nog maar 11 dagen te gaan tot de verwachte halvering, verwachten velen een grotere opwinding op de markt als gevolg van de toegenomen belangstelling vanuit reguliere media.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!