Bank of England gaat partnerschap aan met FCA om DTL-Sandbox te testen

De Bank of England werkt samen met de Britse Financial Conduct Authority (FCA) voor een consultatie over de conceptrichtlijnen voor een Digital Securities Sandbox. De Sandbox zal worden gebruikt om het gebruik van gedistribueerde grootboektechnologie (DTL) te testen bij de handel in en de afwikkeling van digitale effecten, waaronder obligaties en aandelen.

Volgens de r van de Bank of England en de FCA zal deze Sandbox vijf jaar duren. Het zou ook de weg kunnen effenen voor een nieuw regelgevend kader voor effectenafwikkeling.

Degenen die met succes solliciteren voor deze sandbox, die vijf jaar zal duren, zullen in staat zijn om een breed scala aan diensten aan te bieden, waaronder effectenbewaring en afwikkeling. Ze zullen ook een handelsplatform kunnen exploiteren en worden geregeerd door een aangepaste set voorschriften.

De conceptrichtlijnen plannen ook dat de eerste groep aanvragers voor de sandbox zich voor het einde van het jaar zal aansluiten. Deze aanvragers krijgen de kans om DLT-diensten aan te bieden in situaties in de echte wereld onder een nieuw regelgevend kader. De instanties plannen dat de sandbox de weg zal effenen voor meer permanente veranderingen die zullen worden aangenomen.

“De nieuwe Digital Securities Sandbox hervormt hoe we reguleren door bedrijven in staat te stellen regelgevende veranderingen te testen aan de hand van situaties in de echte wereld voordat deze veranderingen permanent worden gemaakt. We hopen dat dit een effectievere, collaboratieve en snellere manier zal zijn om regelgevende veranderingen door te voeren,” zei de uitvoerend directeur van de FCA, Sheldon Mills.

Deze Digital Securities Sandbox zal de weg effenen voor het creëren van permanente regelgeving die het handels- en afwikkelingsproces voor digitale activa zal reguleren.

Het VK werkt aan het creëren van een nieuw crypto-regelgevingsregime. Vorige maand publiceerde de Britse Treasury een consultatiepaper waarin feedback werd gevraagd over hoe ervoor te zorgen dat niet-vervangbare tokens (NFT’s) voldoen aan de wetgeving inzake antiwitwassen en financiering van terrorisme.

De Britse Treasury begon halverwege vorig jaar met het consultatieproces voor dit kader. Destijds zei de Britse regering dat ze wetgeving zou opstellen om deze digitale sandbox tegen november vorig jaar uit te voeren.

Deze sandbox zal worden geregeerd door een reeks nieuwe voorschriften die de Britse regering in december 2023 heeft opgesteld. Deze regelgeving stelde degenen die de financiële markten reguleren in staat om toezicht te houden op deze digitale sandbox. Dit nieuwe regelgevingskader trad op 8 januari in werking.

De geïnteresseerde partijen zullen tot 29 mei feedback moeten geven over deze digitale sandbox. De BoE en de FCA zullen de feedback die als gevolg van dit proces wordt gegeven, bekijken voordat ze in de zomer aanvragen openen. De eerste aanvragers voor dit initiatief zullen in de herfst beginnen met toetreden.

Deze digitale sandbox zal openstaan voor verschillende bedrijven. De Bank of England en de FCA streven ernaar dat deze Sandbox een leermogelijkheid biedt en tegelijkertijd innovatie in de Britse financiële sector bevordert.

De DSS neemt ook een inclusieve benadering aan. Het wil een snelle en kosteneffectieve methode ontwikkelen die processen zoals afwikkeling, handel en het gebruik van effecten op de financiële markt ondersteunt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!