Spot Bitcoin ETF van Ark Invest registreert dagelijks een netto uitstroom van $87,5 miljoen

Het ARKB-fonds van Ark Invest 21Shares registreerde dinsdag een netto-uitstroom van $87,5 miljoen. Dit was de hoogste uitstroom sinds zijn lancering van spot Bitcoin ETF’s, volgens gegevens van SoSoValue.

De netto uitstroom van ARKB overtrof hiermee de uitstroom van Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), die op dezelfde dag $81,9 miljoen registreerde. Wat betreft de netto instroom, werd BlackRock’s IBIT met $150,5 miljoen als de hoogste geregistreerd, gevolgd door het Fidelity-fonds dat $44,8 miljoen aan zijn fonds toevoegde. De Spot-ETF’s van VanEck en Bitwise zagen een instroom van drie tot vijf miljoen dollar.

De 11 Amerikaanse spot bitcoin ETF’s zagen in totaal een gecombineerde netto instroom van ongeveer $39,47 miljoen, volgens gegevens van SoSoValue.

Analisten leggen een verband tussen de recente daling en de uitstroom uit Amerikaanse spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s). De uitstroom in spot Bitcoin ETF’s vond dinsdag namelijk plaats met de prijsdaling van Bitcoin. De grootste cryptocurrency ter wereld dipte dinsdag naar een prijs van $64.740, volgens gegevens van CoinGecko.

Marktanalisten voorspellen groei na aanstaande halvering van Bitcoin

De halvering van BTC zal volgens gegevens van Nicehash op 20 april plaatsvinden. Ondanks de huidige neergang blijven marktanalisten optimistisch over de vooruitzichten van Bitcoin, vooral in afwachting van de komende halving. Zo gelooft Skybridge Capital-oprichter Anthony Scaramucci dat BTC tot $170.000 kan stijgen na de halvering.

In een eerder interview met CNBC zei ook Mark Yusko, CEO van Morgan Creek Capital Management, dat de halvering veel interesse in Bitcoin zal wekken en FOMO (Fear Of Missing Out, angst om iets te missen) zal creëren, wat uiteindelijk zal leiden tot een waarde van de cryptocurrency van $150.000 tegen het einde van het jaar.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!