Analist: Bitcoin-bulls hebben week om ramp te voorkomen

Een toptrader die de crypto-uitbraak van 2023 meemaakte, waarschuwt dat Bitcoin (BTC) bulls ongeveer een week hebben om een potentieel catastrofaal scenario af te wenden.

De pseudonieme analist DonAlt deelt met zijn 532.100 volgers op het socialemediaplatform X dat de maandelijkse grafiek van Bitcoin heel dicht bij het geven van een sterk bearish signaal is.

De handelaar deelt een grafiek waarop te zien is dat BTC werd afgewezen bij de weerstand van hoge tijdsframe van $70.000, wat suggereert dat de meermaandelijkse rally van Bitcoin van rond de $20.000 mogelijk ten einde komt:

“Als we niet maandelijks in het groen sluiten, is dat op het belangrijkste hoge tijdsframe dat we hebben een sterk verkoopsignaal, en een sluiting onder $56.000 zou catastrofaal zijn, dus met nog zeven dagen te gaan, wens ik de bulls succes.”

Bron: DonAlt/X

Inzoomend zegt DonAlt dat Bitcoin-bulls de onmiddellijke steun van BTC bij $65.000 moeten houden om een kans te hebben om de huidige correctie te beëindigen. Anders waarschuwt DonAlt dat BTC het risico loopt om prijzen onder de $60.000 te zien:

“Bulls hebben geprobeerd, maar tot nu toe niet in staat geweest om enige significante vooruitgang te boeken. Een sluiting onder $65.000 zou net zo goed een sluiting onder $60.000 kunnen zijn in mijn opinie… Bulls en bears vechten het uit bij de laatste verdedigingslijn.”

Bron: DonAlt/X

Kijkend naar de grafiek van de handelaar, lijkt hij te suggereren dat Bitcoin momenteel een ‘head-and-sholders’ formatie vormt – een technisch patroon dat het begin van een neerwaartse trend kan voorspellen.

Kortom, DonAlt blijft vasthouden aan de voorspelling die hij vier dagen geleden maakte, zoals eerder gerapporteerd door CryptoBenelux.

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $64.592.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!