Bitcoin correctie is nog niet over volgens analist DonAlt

Een analist die correct de marktbodem van Bitcoin in 2022 voorspelde, waarschuwt dat de correctie van BTC waarschijnlijk nog niet voorbij is. De pseudonieme analist DonAlt vertelde namelijk aan zijn 529.900 volgers op het sociale mediaplatform X dat hij denkt dat de BTC-bears volledige controle hebben over de markt zolang Bitcoin handelt onder een belangrijk niveau. Hij gaf het onderstaande aan:

“Boven de rode zone ($71.000-$73.000) gaat de mega bull-markt door.

Boven de rode lijn ($68.500) is het een beetje een gok.

Onder de rode lijn wordt aangenomen dat het omlaag gaat.

Nu de dagelijkse candle is gesloten, is er technisch gezien een short setup op de maandelijkse, wekelijkse en dagelijkse tijdschema’s. Bears krijgen een kans maar zullen ze die benutten?”

DonAlt / X

Bekijkend naar de grafiek van de handelaar, lijkt hij te suggereren dat het dichtstbijzijnde ondersteuningsniveau voor Bitcoin op $62.000 ligt. Op het moment van schrijven handelt BTC voor $62.156, meer dan 8% lager in de afgelopen 24 uur.

Met de correctie van Bitcoin in volle gang, zei DonAlt dat BTC-bulls proberen de bodem van deze neerwaartse beweging te vangen, wat volgens hem uiteindelijk zal leiden tot meer pijn, vooral voor degenen die hefboomwerking gebruiken.

“Dit zijn bulls die agressief ‘de bodem’ proberen te kopen met hefboomwerking terwijl de prijs duidelijk lager blijft graviteren. Op een gegeven moment zullen ze gelijk hebben, maar er is veel bloedvergieten onderweg.”

De top handelaar waarschuwde ook dat investeerders die blootgesteld zijn aan Bitcoin via spotmarkt BTC-gehandelde fondsen (ETF’s) mogelijk niet gewend zijn aan de volatiele aard van crypto-activa.

DonAlt / X

“Het wordt echt interessant om te zien hoe de ETF-mensen reageren op deze neerwaartse beweging. Ze zijn niet gewend aan de ups en downs die crypto te bieden heeft.

Het vergt geestesziekte om dubbelcijferige verliezen op een dag te nemen en geen vertrouwen te verliezen. Wij hebben het, hebben zij…?

Het is gemakkelijk om stonks met diamant handen vast te houden, ze zijn er al een tijdje. Het vasthouden van waardeloos internetgeld vergt veel meer ballen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!