Nieuwe inflatiestrategie van de Fed is bearish voor crypto

De Amerikaanse Federal Reserve is verantwoordelijk voor het economisch beleid van het land, wat verschillende markten beïnvloedt, waaronder cryptocurrencies. Onlangs deelde het gerenommeerde financiële analysebureau QCP voorspellingen over hoe de recente benadering van de Fed ten opzichte van rentetarieven verschrikkelijk zou kunnen zijn voor Bitcoin.

Inflatie weigert al enkele maanden hardnekkig te dalen en blijft hoger dan velen zouden willen. De Fed moet nadenken over het verhogen of verlagen van de rentetarieven op basis van hoe lang de inflatie al aan de gang is. Historisch gezien heeft het verlagen van de rentetarieven geholpen om de economie te laten groeien door geld lenen goedkoper te maken. Echter, als dit gebeurt in een al escalerende situatie, kan het de prijzen nog meer doen stijgen.

In januari zei de Fed dat ze dit jaar drie keer de rentetarieven zouden kunnen verlagen. Maar omdat de inflatie nog steeds hoog is, kunnen ze van gedachten veranderen. Analisten van QCP denken dat het feit dat ze de tarieven niet zoals gepland verlagen slecht is voor Bitcoin (BTC). Als de kosten van het lenen van geld hoog blijven, kunnen kopers hun geld weghalen uit riskantere activa zoals Bitcoin en richting meer veilige opties.

Na een aanzienlijke uitstroom uit Bitcoin ETF’s, de grootste enkelvoudige dagopname, kreeg de prijs van Bitcoin een klap, maar toonde veerkracht door weer terug te veren. Maar QCP blijft bullish en suggereert dat we ons in het midden van een liquiditeitsrotatie bevinden die Bitcoin uiteindelijk naar nieuwe hoogtepunten zou kunnen stuwen, vooral na de halvering, die een geschiedenis heeft van het doen stijgen van de prijzen.

QCP biedt een strategie genaamd de “Verbeterde Haaienvin.” Ze zeggen dat het kopers zal beschermen tegen grote dips in de prijs van Bitcoin terwijl ze hen nog steeds de kans geeft om veel winst te maken als de prijs stijgt. Deze methode lijkt vooral aantrekkelijk in de huidige markt, waar rentetarieven en inflatie moeilijk te voorspellen zijn.

Nu de tweedaagse beleidsvergadering van de Federal Reserve voorbij is, zijn alle ogen daarop gericht. De laatste economische cijfers van de Fed en opmerkingen van voorzitter Jerome Powell zullen zorgvuldig worden doorgenomen om te zien of er aanwijzingen zijn dat hun plannen zijn veranderd. Elke indicatie van minder renteverlagingen dan aanvankelijk verwacht, zou het bearish vooruitzicht voor Bitcoin op korte termijn bevestigen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!