Bitcoin ETF-instroom daalt met 80.6% in 24 uur

Binnen slechts 24 uur zag de instroom van Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s) een verbluffende daling van 80.6%, wat een opmerkelijke verschuiving in het investeerderssentiment ten opzichte van de cryptocurrency aangeeft. Deze afname werd gerapporteerd door een cryptocurrency-analyseplatform, dat een netto instroom van $133 miljoen naar Bitcoin ETF’s registreerde. Deze scherpe afname volgt op een recordinstroom van $1.05 miljard slechts twee dagen eerder.

Impact op de Bitcoin-prijs

De afname in ETF-instroom vertoont een directe correlatie met de beweging van Bitcoin-prijzen. Na de afname in instroom maakte de prijs van Bitcoin een opmerkelijke ommekeer door en dook deze onder de $67.000.

De cryptocurrency onderging een terugval van 7% vanaf het hoogtepunt van de voorgaande dag, waarbij het uiteindelijk sloot op $71.371. Desondanks zette de neerwaartse trend door, waarbij Bitcoin in de vroege uren van vrijdag verder daalde tot $66.767.

Dit betekende de tweede opeenvolgende dag van verminderde instroom in Bitcoin ETF’s, wat wijst op een mogelijke verandering in het marktsentiment. Deze afname volgt een patroon dat de afgelopen dagen werd opgemerkt, waarbij de instroom gestaag afnam.

De verminderde activiteit in ETF’s heeft zorgen gewekt onder investeerders, met Bitcoin die nu geconfronteerd wordt met de mogelijkheid van een tweede opeenvolgende bearish dag voor het eerst sinds eind februari.

De daling van de Bitcoin-prijs heeft geleid tot een toename van de liquidatieactiviteit op de cryptocurrency-markt. In de afgelopen 24 uur werden in totaal 193.431 handelaren geliquideerd, wat resulteerde in een gecombineerde liquidatiewaarde van meer dan $682 miljoen.

De grootste individuele liquidatieorder, ter waarde van $13,30 miljoen, vond plaats op het BTC-USDT-SWAP handelspaar op OKX.

Huidige marktanalyse

Bitcoin wordt momenteel verhandeld op $68.416 volgens de recentste gegevens, terwijl analisten de koers nauwlettend in de gaten houden voor mogelijke steunniveaus. De strijd van de cryptocurrency om zijn huidige prijsniveaus te behouden, heeft onder investeerders bezorgdheid gewekt, met velen die de steunniveaus van begin maart nauwlettend volgen.

Een doorbraak onder deze steunniveaus zou de neerwaartse trend van Bitcoin verder kunnen versnellen en mogelijk een daling naar $64.000 kunnen veroorzaken.

De aanzienlijke daling in instroom van Bitcoin ETF’s, in combinatie met een afname van de Bitcoin-prijzen, heeft onzekerheid gecreëerd onder investeerders op de cryptocurrency-markt. De opeenvolgende dagen van afnemende activiteit in ETF’s suggereren een verandering in het sentiment ten opzichte van Bitcoin, waarbij handelaren het koersverloop nauwlettend in de gaten houden op tekenen van verdere zwakte.

Terwijl marktdeelnemers deze schommelingen doorlopen, blijft de aandacht gericht op de capaciteit van Bitcoin om zijn huidige niveaus te handhaven en verdere neerwaartse druk in de komende dagen te vermijden.

Door op de hoogte te blijven van marktontwikkelingen en de belangrijkste steunniveaus nauwlettend te volgen, kunnen investeerders zich beter positioneren om zich aan te passen aan het veranderende landschap van de cryptocurrency-markt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!