Coinbase onthult plannen om $1 miljard aan converteerbare senior notes aan te bieden

De Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase Global Inc. is van plan om converteerbare senior notes te onderzoeken als nieuwe manier om geld in te zamelen. Coinbase heeft hints gegeven over zijn plan om tot $1 miljard aan converteerbare senior notes aan te bieden, die in 2030 moeten worden terugbetaald.

Volgens het plan van Coinbase zullen de notes te koop worden aangeboden aan institutionele investeerders via een private aanbieding. Bij de lancering hoopt de exchange een optie van 30 dagen te verlenen waarmee degenen die aankopen doen tot een extra $150 miljoen aan effecten kunnen dekken om overtoewijzingen te dekken.

De notes kunnen worden omgezet in verschillende vormen, waaronder contanten, aandelen van Coinbase’s Klasse A gewone aandelen, of een combinatie daarvan, maar naar keuze van het bedrijf. Op de lange termijn verwacht Coinbase de opbrengst te gebruiken om ofwel bij afloop terug te betalen, ofwel voor afloop terug te kopen of in te lossen, zijn uitstaande converteerbare senior notes van 0,50%, senior notes van 3,375% en senior notes van 3,625%.

Ondertussen zijn de uitstaande converteerbare senior notes van 0,50% pas verschuldigd in 2026, evenals de 3,375% pas in 2028 en de 3,625% pas in 2031. Een deel van deze netto-opbrengsten kan worden gebruikt voor algemene bedrijfsaankopen zoals werkkapitaal en kosten die verband houden met de capped-call transacties. Coinbase hoopt een capped-call transactie aan te gaan met minimaal een van zijn klanten.

De capped-call transacties zullen voldoende zijn voor die Coinbase gewone aandelen die ten grondslag liggen aan de notes vanaf het begin.

Business intelligence softwarebedrijf MicroStrategy heeft onlangs meer Bitcoin verworven, waardoor het totale bezit op ongeveer 203.000 BTC komt. Elke Bitcoin werd gekocht tegen een gemiddelde prijs van $68.477, waardoor de totale aankoop ongeveer $821,7 miljoen bedroeg. Naast het volgen van zijn Bitcoin-strategie, is nog een intrigerende update dat de verwerving werd gedaan met behulp van opbrengsten uit converteerbare notes en overtollige kasreserves.

Slechts een paar dagen voor de laatste aankoop had MicroStrategy zijn notes-verkoop opgeschaald tot een totaal van $700 miljoen. De notes omvatten converteerbare senior notes die in 2030 vervallen. Ook kregen initiële kopers in het geval van MicroStrategy de optie om binnen een periode van 13 dagen na de uitgifte nog eens $100 miljoen aan notes te kopen. Met Coinbase en MicroStrategy die deze optie voor schulduitgifte verkennen, wordt het snel een trend om in de gaten te houden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!