Cardano’s strategische rol in misdaadbestrijding met Dubai Police

De Cardano Foundation zet grote stappen richting een leidende positie in de strijd tegen misdaad in het Midden-Oosten door een strategische alliantie met de politie van Dubai voor het gebruik van haar specifieke blockchain-technologieën.

De bijdrage van Cardano Foundation aan de misdaadbestrijding in Dubai

Chris O, de stichter van de Cardano GhostFund DAO, deelde in een update op X mee dat Cardano zich inspant om de veiligheid van criminele onderzoeken in de Verenigde Arabische Emiraten te versterken.

Op de recent afgesloten World Police Summit gehouden in Dubai presenteerde de politie een op Cardano gebaseerd pilotproject met mogelijkheden voor gegevensbeheer. Zoals onthuld, toonde het project “hoe gevoelige gegevens van criminele onderzoeken veilig gedeeld kunnen worden met autoriteiten zoals Interpol.”

Bij het bestrijden van misdaad speelt het beheer van gegevens een cruciale rol. Indien deze gegevens worden veranderd, zou dit een obstakel kunnen vormen voor het verkrijgen van gerechtigheid. Dit is het moment waarop de Cardano Foundation en de door haar gesteunde startup een belangrijke rol spelen. In het gepresenteerde scenario werden scans van kogels in beton, vastgelegd door een hoogwaardige scanner, gedeeld met internationale partners via de blockchain van Cardano.

Cardano zette haar blockchain-technologie in om ervoor te zorgen dat de gegevens intact bleven en niet werden aangepast. Het protocol van de Cardano Foundation maakte het bovendien mogelijk voor degenen met wie de gegevens gedeeld werden om de informatie te monitoren, zonder dat dit de data zelf beïnvloedde.

Naarmate tokenisatie meer geaccepteerd wordt binnen de sector, onderzoekt Cardano uiteenlopende toepassingen om haar leidende positie te handhaven. In het afgelopen jaar heeft de Cardano Foundation belangrijke stappen gezet om de vitaliteit van haar ecosysteem te behouden door steun te verlenen aan diverse vernieuwende projecten.

Zo heeft de stichting in haar elfde Project Catalyst Fonds ondersteuning geboden aan niet minder dan 300 projecten. Deze recente groep projecten biedt een scala aan innovaties die voortbouwen op die van het tiende fonds, welke in september 2023 werd afgesloten.

De unieke waarde van ADA

Met een opwaartse trend in de prijsontwikkeling, markeert Cardano een evolutionaire fase. ADA heeft op het moment van schrijven een waarde van $0.7214, wat een aanzienlijke stijging van 33,5% betekent ten opzichte van de afgelopen maand. ADA heeft dit jaar tot nu toe een groei van 19,80% gerealiseerd en anticipeert op meerdere innovaties die mogelijk de vraag naar de toekomst toe zullen stimuleren.

In het competitieve landschap van het Web3-ecosysteem zet Cardano in op de ontwikkeling van vernieuwende technologieën zoals het Midnight Protocol en schaalvergrotingstools zoals Hydra Head. Charles Hoskinson, de grondlegger van Cardano, benadrukt zijn bereidheid tot uitgebreide samenwerking binnen de sector. Dit stelt Cardano’s Proof-of-Stake (PoS) systeem in staat om nieuwe horizonten te verkennen, verder kijkend dan de samenwerking met de politie van Dubai.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!