Bitcoin stijgt overtuigend boven $70.000, en bereikt recordhoogte van $72.170

Zoals jullie allemaal vast wel gezien hebben, is de Bitcoin koers zojuist naar een nieuwe recordhoogte gestegen van ongeveer $72.170, wat een stijging betekent van 3,25% in de afgelopen 24 uur. Deze stijging lijkt aangewakkerd te zijn door het feit dat de nummer twee cryptocurrency van dit moment, Ethereum (ETH), voor het eerst sinds december 2021 boven de $4.000 uit wist te stijgen.

Recordbrekende rally

De laatste stijging van Bitcoin vertegenwoordigt een opmerkelijke stijging van 10% in de afgelopen week en een duizelingwekkende stijging van 47% in de afgelopen maand. Deze winsten komen slechts 36 dagen vóór het langverwachte Bitcoin-halvering die gepland staat op 20 april, waarbij blokbeloningen worden verlaagd van 6,25 BTC naar 3,125 BTC.

Het bullish momentum van Bitcoin wordt tevens gevoed door de toegenomen institutionele belangstelling, met name van de onlangs gelanceerde Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s) in de Verenigde Staten. Deze ETF’s hebben 4,06% van het huidige Bitcoin-aanbod vergaard, wat neerkomt op een totaal van meer dan $56,9 miljard aan bezit in de keten. Er wordt verwacht dat deze ETF’s op jaarbasis 8,65% van het BTC-aanbod zullen absorberen.

Institutioneel belang en whales

De verwachting is dat de institutionele belangstelling voor Bitcoin ETF’s verder zal groeien, waarbij meer instellingen zich voorbereiden om tegen eind juni spot-Bitcoin ETF’s te kopen. Ondanks de nieuwe hoogtepunten houden Bitcoin-whales, die adressen vertegenwoordigen die ten minste 1.000 BTC bezitten, hun activa vast. Op 9 maart waren er 2.107 van dergelijke adressen, hoewel dit lager is dan het record van 2.489 adressen in februari 2021.

De recente stijging van Bitcoin onderstreept zijn veerkracht en aantrekkelijkheid voor zowel institutionele als particuliere beleggers. Naarmate de markt volwassener wordt, wordt de rol van Bitcoin als waardeopslagmiddel en als afdekking tegen inflatie steeds prominenter.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!