BlackRock wil spot Bitcoin ETF’s kopen voor Global Allocation Fund

BlackRock, een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld, heeft een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF’s) op te nemen in zijn Global Allocation Fund. Deze aanvraag duidt op de aanhoudende interesse van BlackRock in cryptocurrency en zou kunnen wijzen op de groeiende institutionele adoptie van Bitcoin.

Volgens de aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) wil BlackRock fysiek gedekte Bitcoin exchange-traded products (ETP) opnemen. Deze producten zouden de prijsontwikkelingen van Bitcoin weerspiegelen

In de aanvraag staat:

“Het Fonds kan aandelen verwerven in op de beurs verhandelde producten (“ETP’s”) die in het algemeen de prestatie van de prijs van Bitcoin proberen te weerspiegelen door rechtstreeks Bitcoin (“Bitcoin ETP’s”) aan te houden, inclusief aandelen van een Bitcoin ETP gesponsord door een dochteronderneming van BlackRock. Het Fonds zal alleen beleggen in Bitcoin ETP’s die genoteerd zijn en verhandeld worden op nationale effectenbeurzen.”

De huidige Spot BTC ETF van BlackRock is de best presterende op de markt. BlackRock’s Bitcoin ETF overschreed de grens van $10 miljard aan beheerd vermogen, wat resulteerde in een sterke toename van het aantal Bitcoin ETF’s. Vorige week was een recordprestatie voor alle Bitcoin ETF’s, met dagelijks nieuwe hoogtepunten. Bitcoin blijft deze week presteren en schommelt sinds het begin van de week tussen de $65.000 en $68.000.

Het Global Allocation Fund van BlackRock

Het Global Allocation Fund van BlackRock is een gediversifieerd beleggingsfonds aangeboden door BlackRock. Het doel van dit fonds is om beleggers blootstelling te geven aan een breed scala aan activaklassen, waaronder aandelen, obligaties en andere effecten. Dit doen ze op zowel binnenlandse als internationale markten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!