BREAKING: Reddit heeft geïnvesteerd in Bitcoin en Ethereum

Door de jaren heen heeft het online discussieplatform Reddit al verschillende stappen gewaagd in de cryptocurrency-markt. Tot op heden is er echter nooit naar buiten gekomen of het bedrijf zelf ook geïnvesteerd heeft in cryptocurrencies. Daar is echter nu verandering in gekomen.

Volgens een openbare IPO-aanvraag houdt het online discussieplatform Reddit momenteel Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) vast. De onthulling komt nadat het bedrijf een aanvraag heeft ingediend om naar de beurs te gaan bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) onder de ticker “RDDT”, die naar verwachting in maart zal beginnen met handelen op de New York Stock Exchange (NYSE). Zo gaf Reddit-oprichter, Steve Huffman, het volgende aan:

“We gaan naar de beurs om onze missie te bevorderen en een sterker bedrijf te worden.”

Naast de top twee cryptocurrencies van dit moment, kreeg Polygon (MATIC) ook een vermelding, waarbij in de indiening stond dat Reddit zowel ETH als MATIC had gekocht om de verkoop van bepaalde virtuele goederen te betalen.

Reddit zei dat ze “cryptocurrencies bezitten en experimenteren met blockchain-technologie, wat ons kan onderwerpen aan wisselkoersrisico’s en aanvullende fiscale, wettelijke en regelgevende vereisten”. Het heeft echter niet bekendgemaakt hoeveel het van elke munt heeft gekocht.

Het nieuws dat Reddit Bitcoin en Ether in handen heeft, gaf een tijdelijke impuls aan het sentiment op de cryptomarkten. Zo sprong de Bitcoin koers kort van $51.600 naar boven de $52.000 voordat hij terugkeerde. Ethereum bereikte tevens kortstondig een nieuw jaarlijks hoogtepunt van $3.030, voordat de koers weer onder de $3.000 daalde.

Het feit dat Reddit cryptocurrencies bezit, betekent dat het zich binnenkort zal aansluiten bij een aantal andere grote beursgenoteerde bedrijven in de VS die in crypto hebben geïnvesteerd. Zo zijn MicroStrategy, Galaxy Holdings Digital, Tesla, Coinbase Global en Block de grootste niet-mining-organisaties die de koningsmunt vasthouden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!