Bitcoin koers maakt zich op voor een correctie?

Bitcoin (BTC) bevindt zich in een bullish trend en bereikte voor het eerst in twee jaar $50.000, maar sommige crypto-analisten verwachten nog steeds dat de koningsmunt zich opmaakt voor een mogelijke correctie.

Bitcoin koers maakt zich klaar voor een correctie?

Volgens de recente analyse van de Nederlandse cryptocurrency-expert Crypto Jelle zou Bitcoin binnenkort een hertest kunnen ondergaan. Jelle deelde zijn nieuwste projecties met zijn duizenden volgers op het sociale mediaplatform X.

De bovenstaande grafiek van de Bitcoin koers plaatste Jelle bij zijn bericht om zijn observaties verder te onderbouwen. De analyse van Crypto Jelle onderzoekt de huidige en vroegere positie van Bitcoin en heeft de aanwezigheid van een ‘stijgend kanaal’ geïdentificeerd.

Hij verklaarde dat Bitcoin zich “de afgelopen zes jaar” in dit stijgende kanaal bevond. Hij wees er verder op dat het crypto-activum niet snel uit het “kanaal” zal breken.

Hierdoor gelooft Crypto Jelle dat de prijs van BTC getuige kan zijn van een “hertest van het middensegment.” Daarom heeft hij er bij investeerders op aangedrongen om te blijven kopen om de dreigende terugval te voorkomen. Het bericht luidde:

“Bitcoin heeft de afgelopen zes jaar in dit stijgende kanaal doorgebracht. Het ziet er niet naar uit dat daar snel verandering in zal komen. Het lijkt zelfs tijd voor een hertest van het middensegment. Stuur het hoger.”

Bitcoin koers uiteindelijk wel richting nieuwe recordhoogte

Jelle heeft ook het potentieel onderstreept dat de digitale activa naar een nieuw record kunnen stijgen. In een andere X-post benadrukte hij dat gisteren “een van die dagen is om terug te denken aan het deel van de cyclus waarin we ons bevinden.”

Jelle heeft twee verschillende tijdsbestekken voor Bitcoin onderstreept, waaronder het lagere tijdsbestek en het hogere tijdsbestek. Hij beweerde dat de prestaties van BTC in het lagere tijdsbestek op ‘hondenpoep’ lijken.

Ondertussen zien de prestaties van BTC er in het langere tijdsbestek veelbelovend uit, wat duidt op een beweging naar een nieuwe all-time high. Wees echter voorzichtig, aangezien een correctie op de loer ligt, volgens de analist.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!