Hoe herken je goede altcoins? Ontdek de geheimen van fundamentele analyse

Allereerst willen we Fortune favours the Brave bedanken voor deze Bitcoin analyse. Vergeet hen niet op Discord te volgen door hier te klikken of volg hen op X door hier te drukken!

Het selecteren van goede cryptovaluta is geen lichtzinnige beslissing. Het vereist gedegen onderzoek, een grondig begrip van de markt en een scherp oog voor innovatie. We bevinden ons in een wereld vol mogelijkheden, maar ook vol valkuilen. Het is cruciaal om te beseffen dat niet elke munt goud waard is en dat het maken van de juiste keuze een verschil kan maken tussen succes en teleurstelling.

Als crypto-investeerders moeten we een kritische blik werpen op de fundamentals van een project. We moeten de visie van het team achter de munt begrijpen, de technologie erachter doorgronden en de levensvatbaarheid op lange termijn evalueren. Daarnaast moeten we rekening houden met factoren zoals marktsentiment, inflatie in een munt, tokenomics, developer activity, locked liquidity, precentage drawdown etc..

Kortom, het selecteren van goede munten vergt tijd, toewijding en een scherp analytisch vermogen. Maar met de juiste aanpak en een stevig fundament van kennis kunnen we de weg effenen naar duurzaam succes in de wereld van crypto. Laten we beginnen met fundamentals.

Fundamentele analyse

Fundamentele analyse in crypto draait om het grondig onderzoeken van wat een cryptocurrency echt waardevol maakt. Het gaat verder dan oppervlakkige trends en prijsschommelingen. Deze analyse richt zich op de essentiële factoren die de waarde van een digitale valuta bepalen.

Belangrijkste elementen van fundamentele analyse in crypto:

Projectinformatie: Start met het bestuderen van het whitepaper en de roadmap van het project (heel belangrijk). Hierin vind je de visie, doelstellingen en technologische details. Is het probleem dat ze willen oplossen reëel? Is het haalbaar? En vooral, zijn ze eerdere doelen uit hun roadmap nagekomen? En zo niet, zijn ze daar transparant en eerlijk over. Een voorbeeld hiervan is de roadmap van https://verasity.io/roadmap?c=ES

Team en development activity: Onderzoek het team achter de cryptocurrency. Bekijk hun expertise en eerdere prestaties. Een actief team is een goed teken. Controleer ook de development activity. Hoe actief zijn ze bezig met het project? (hier komen we later op terug).

Technologie en toepassing: Analyseer de technologie achter de cryptocurrency op schaalbaarheid, veiligheid en innovatie. Is het een standaard blockchain of biedt het iets unieks? Veel munten zijn zijn copycats van grotere munten, die gaan het verschil niet maken op de langere termijn, unieke projecten die hebben een grotere kans om te slagen op de langere termijn. Een paar voorbeelden van unieke projecten zijn $ADA, $VRA, $ETH, SOL

Inflatie in een munt

Laten we eens dieper ingaan op inflatie binnen een munt. Neem bijvoorbeeld de cryptocurrency $VELO, met een inflatiepercentage van bijna 2000%. Dit betekent dat de totale voorraad van $VELO (munten) met bijna 2000% is toegenomen. Deze hoge inflatie leidt tot een prijsvermindering van de munt. Dus de developers (dumpen) munten op de markt waardoor de prijs van de munt zakt zonder dat er geld uit de munt zelf wordt gehaald.

Een interessant fenomeen doet zich voor wanneer we kijken naar de prijsdaling van $VELO, die bijna 99,99% is, terwijl de marktkapitalisatie slechts met 68% is gedaald. Ondanks de enorme prijsdaling blijft de marktkapitalisatie relatief stabiel. Dit komt doordat de totale marktwaarde van de munt, bepaald door de marktkapitalisatie, wordt berekend door de prijs per munt te vermenigvuldigen met het totale aantal munten in omloop.

Door de hoge inflatie bij $VELO is er een constant aanbod van nieuwe munten op de markt, wat resulteert in een voortdurende druk op de prijs. Om de oude ‘all-time high’ (ATH) weer te bereiken, zou er een aanzienlijke instroom van kapitaal nodig zijn, gezien de voortdurende inflatie die de prijs onder druk blijft zetten. Dit betekent niet dat $VELO alsnog hard kan stijgen maar een ATH behalen wordt lastig. Veel munten hebben een veel hogere inflatie dan $VELO. Inflatie herkennen en kunnen lezen is cruciaal bij het uitzoeken van een munt.

Dit voorbeeld benadrukt het belang van het begrijpen van inflatie bij het beoordelen van de levensvatbaarheid en potentie van een cryptocurrency. Een hoog inflatiepercentage kan een belangrijke factor zijn die de groei en stabiliteit van een munt beïnvloedt. De site die ik bij deze voorbeelden heb gebruikt is https://charts.cointrader.pro/

Nog een voorbeeld is $HBAR, hieronder is de USD pair te zien.

Hieronder is de marketcap van $HBAR te zien

En hier is de supply te zien

Het is belangrijk om te begrijpen dat veel cryptocurrencies een vorm van inflatie hebben. Echter, wat echt telt is de mate van inflatie en of een munt deflationair is. Een deflationaire munt is een munt waarvan het aanbod in de loop van de tijd afneemt, waardoor de waarde per munt stijgt.

Als een cryptocurrency periodiek munten ‘burned’ of vernietigt, kan dit een positief teken zijn voor investeerders. Dit proces, bekend als ‘coin burning’, vermindert het totale aanbod van de munt, waardoor de schaarste toeneemt en de waarde per munt kan stijgen. Het kan ook helpen om de inflatie onder controle te houden en het vertrouwen van investeerders te vergroten. Nog een voorbeeld hiervan is $VRA:

Daarom is het belangrijk om niet alleen te kijken naar het inflatiepercentage van een munt, maar ook naar de algemene beleidsmaatregelen en mechanismen die van invloed zijn op het aanbod en de waarde ervan. Een goed begrip van deze factoren kan je helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen en het identificeren van projecten met een sterke fundamentele basis voor groei en stabiliteit.

Waarom ontwikkelaarsactiviteit zo belangrijk is

In crypto staat developer data als een baken van transparantie, innovatie en veerkracht van een project. Naarmate deelnemers aan de cryptomarkt meer inzicht eisen in hun investeringen, biedt het begrijpen van developer data veel voordelen. Laten we dieper ingaan op developer data

Developer data in crypto biedt een kijkje in het hart van een project. Belangrijke indicatoren zijn onder meer:

  • Commit Frequency: Weerspiegelt het tempo van innovatie en probleemoplossing.
  • Developer Count: Meer bijdragers kunnen wijzen op een diverse en rijke ontwikkelomgeving.
  • Code Quality: Een gezonde codebasis suggereert robuuste functionaliteit en verminderde kwetsbaarheden.
  • Issue Resolution: De snelheid en efficiëntie waarmee ontwikkelaars problemen aanpakken en oplossen.

Een barometer van projectgezondheid

Actieve betrokkenheid van ontwikkelaars is cruciaal voor de gezondheid van een project:

  • Regelmatige updates tonen de responsiviteit van een project op technologische ontwikkelingen.
  • Door actief aan te passen aan uitdagingen in de industrie, kunnen projecten voorblijven op mogelijke valkuilen.
  • Hoge Developer Activity correleert vaak met uitgebreide beveiligingsmaatregelen, waardoor de activa van investeerders goed beschermd blijven.

Investeerdersvertrouwen versterken met ontwikkelaarsdata

Slimme investeerders onderzoeken vaak Developer Activity voordat ze instappen:

  • Future-proofing: Een project met doorlopende ontwikkeling suggereert duurzame groei en aanpassingsvermogen.
  • Clarity: Ontwikkelingslogs en frequente updates signaleren transparantie en helpen potentiële investeerders om beter geïnformeerde beslissingen te nemen.
  • Consistency: Reguliere verbeteringen van de codebasis duiden op de toewijding van een project om consistente waarde te leveren.

Een concurrentieel voordeel behalen

In de verzadigde cryptoruimte is differentiatie cruciaal. Een levendige development community kan:

  • Samenwerkingen vergemakkelijken door expertise en verdere innovatie aan te trekken.
  • Meer partnerschappen aantrekken, waardoor de geloofwaardigheid en reikwijdte van het project toenemen.
  • Snelle aanpassing aan regelgevingsveranderingen mogelijk maken, waardoor het project compliant blijft en potentiële juridische risico’s vermindert.

Verder dan het marktlawaai

Terwijl nieuws en marktsentimenten crypto-prijzen kunnen beïnvloeden, biedt developer data een realiteitscheck:

  • Het is een tastbare metric te midden van de speculatieve aard van crypto-investeringen.
  • Door developer data te monitoren, kan je beter het potentiële langetermijnsucces van een project inschatten.
  • Het gebruik in de echte wereld weerspiegelt vaak de toewijding van ontwikkelaars. Projecten met hoge utility zullen waarschijnlijk blijvende interesse van ontwikkelaars zien.

Gemeenschapsbetrokkenheid verbeteren

Een proactief ontwikkelingsteam kan gemeenschapsinteresse stimuleren, dit kan echt cruciaal zijn voor een munt. Hoe kunnen projecten hier er echter voor zorgen:

  • Regelmatige betrokkenheid bij de gemeenschap.
  • Feedbackloops tussen ontwikkelaars en gebruikers kunnen leiden tot productverbeteringen, waarbij ontwikkeling gericht is op de gebruiker.
  • Ontwikkelaars-AMA’s (Ask Me Anything-sessies) en updates kunnen de gemeenschap op de hoogte houden, betrokken houden en enthousiasmeren over toekomstige plannen.

Hier zijn twee voorbeelden van sites:

https://app.santiment.net/watchlist/projects/all-assets-5496 & https://www.developerreport.com/

Hier zijn twee voorbeelden van projecten met een hoge development activity. Bij DOT is duidelijk te zien dat er continu aan het project wordt gewerkt aan de hand van de hoeveelheid monthly active devs en full-time devs. En bij DyDx is te zien dat er een duurzame, langzaam opwaartse trend is, wat betekent dat er steeds meer ontwikkelaars bij komen om aan het project te werken.

Hier een voorbeeld waar developers weggaan. Wanneer je dit ziet is het vaak geen goed teken.

Laten we dieper duiken in: Total Value Locked (TVL)

Total Value Locked (TVL) is een belangrijke maatstaf in crypto. Het biedt inzicht in de totale waarde van digitale activa die zijn vergrendeld of gestaked in bepaalde platforms of gedecentraliseerde applicaties (dApps). Maar waarom is deze metriek zo belangrijk?

Het berekenen van TVL omvat het optellen van de waarde van activa die momenteel vastzitten in smart contracts of protocollen binnen bijvoorbeeld het DeFi-ecosysteem. Dit kunnen cryptocurrencies, stablecoins of andere tokens zijn die dienen als onderpand voor leningen of om liquiditeit te verschaffen aan verschillende platforms.

Het gebruik van TVL als maatstaf biedt investeerders inzicht in de aantrekkelijkheid en betrouwbaarheid van een specifiek DeFi-platform. Een hogere TVL wordt vaak geassocieerd met een grotere mate van vertrouwen en geloofwaardigheid, wat wijst op een gezond en robuust ecosysteem.

Het belang van TVL ligt in het feit dat het investeerders in staat stelt om risico’s en kansen te evalueren bij het betreden van een munt. Een hoog TVL-niveau kan duiden op een gezonde en groeiende gemeenschap van gebruikers en investeerders, terwijl een lage TVL-waarde mogelijk wijst op een gebrek aan vertrouwen of interesse in een bepaald platform. Een mooi voorbeeld hiervan is $VRA. $VRA heeft een omloop van ongeveer 10 miljard munten waarvan er 2.5 miljard gestaked zijn en een andere 2.5 miljard ergens anders vastzitten. Dat betekent dus dat er op dit moment 5 miljard token in omloop zijn die per direct gekocht of verkocht kunnen worden.

Het is wel belangrijk op te merken dat TVL slechts een momentopname is en dat het niet alle belangrijke punten van een project weergeeft. Het is slechts één van de vele factoren die moeten worden overwogen bij het nemen van je investering in een munt voor de langere termijn.

Een goede site om te zien hoeveel waarde vast zit in een munt is https://defillama.com/chains

Op de website staan ​​tot wel 250 munten, niet allemaal, maar als je snel wilt weten of er veel waarde vastzit, kun je eenvoudig controleren of er een stakingprogramma beschikbaar is of je kunt het vragen in een groep van de munt.

Op zoek naar nieuwe all-time highs in een munt?

Als je op zoek bent naar munten die op weg zijn naar nieuwe all-time highs, is het de moeite waard om te kijken naar het ‘percentage drawdown’. Dit geeft aan hoeveel procent de munt is gedaald tijdens de vorige bearmarkt.

In het kort:

80-91% drawdown
91-96% drawdown
96-98% drawdown
98%-99.99% drawdown

Hoe kleiner de drawdown, hoe groter de kans op een nieuwe all-time high.

$ADA, $LINK & $ETH zitten in de eerste categorie. Waar een $VELO in de laatste categorie zit. Als je op zoek bent naar nieuwe ATH’s heb je meer kans op nieuwe ATH’s bij munten die in de eerste categorie zitten. Ps. Dit betekent niet dat munten in de andere categorieën geen nieuwe ATH’s zullen maken, de mindere drawdowns hebben alleen een grotere kans om nieuwe ATH’s te halen op basis van case study’s.Je kan het zelfs zelf controleren, de meeste munten die in de cycle van 2017 meer dan 98% zijn gezakt hebben geen nieuwe all time high gemaakt, op een paar na uiteraard.

Laten we verder gaan bij: “Goede Tokenomics”?

Tokenomics spelen een cruciale rol in het succes van projecten en de tevredenheid van investeerders (ons). Het omvat verschillende aspecten van het ecosysteem van een cryptocurrency, dat kan verschillen van de distributie en aanbod tot de vraag en het gebruik. Het begrijpen en implementeren van goede tokenomics principes is essentieel voor de duurzame groei en stabiliteit van elk elk project.

Dus, wat zijn de kenmerken van goede tokenomics?

Stimuleren van holders:

Goede tokenomics moet holders stimuleren om hun tokens vast te houden. Dit kan worden bereikt door mechanismen zoals staking, liquiditeitsmijnbouw of reward programs. Door zulke voordelen te bieden voor het vasthouden van tokens, kunnen projecten het op de langer termijn veel vertrouwen en waarde opbouwen. Weer zo’n mooi voorbeeld hiervan is $VRA die investeerders al heel lang laat staken en een goede return biedt, als ik het goed heb is dat dit jaar weer zo’n 15% per jaar.

Een ander voorbeeld, de $NLS-tokens op het Nolus-platform kunnen worden gestaked om een deel van de inkomsten en stemkracht te verdienen. Dit stimuleert grotere marktdeelnemers om tokens te accumuleren, waardoor hun betrokkenheid bij het project wordt vergroot, veel investeerders in $VRA staken hun munten ook, hij zit zelfs al vol. Zodra mensen. ‘un-staken’ wordt de plek binnen no time verplaatst door iemand anders. Er kunnen 2.5 miljard tokens gestaked worden binnen $VRA.

Balans tussen vraag en aanbod:

Een ander cruciaal aspect van goede tokenomics is het handhaven van een balans tussen het aanbod en de vraag naar een cryptocurrency. Oversupply (inflatie) kan de waarde van de token verlagen, terwijl schaarste tot hogere prijzen kan leiden. Effectieve tokenomics moeten streven naar een harmonieus evenwicht tussen beide, mogelijk door aanpassingen van het aanbod, tokenburns of buy-backs.

Nolus implementeert een aangepaste belastingmodule om $NLS-tokens van de markt te kopen, waardoor er voldoende vraag ontstaat en overinflatie van het tokenaanbod wordt voorkomen.

Transparantie en duidelijkheid:

Tot slot moeten goede tokenomics transparant en gemakkelijk te begrijpen zijn. Transparante tokenomics inspireren vertrouwen bij investeerders en gebruikers, terwijl eenvoud een breder publiek aantrekt. Een duidelijk begrip van tokenomics helpt bij het opbouwen van vertrouwen en bevordert een brede acceptatie. Al helemaal met de korte spanningsboog van de gemiddelde crypto investeerder, als het niet snel goed te begrijpen is dan zijn investeerders snel weg.

Het verstrekken van transparante informatie over tokenomics, zoals uiteengezet in de Nolus & Verasity Whitepaper, zorgt voor duidelijkheid en vertrouwen bij investeerders en gebruikers. https://verasity.helpscoutdocs.com/category/10-verasity & https://nolus.io/

Een aantal munten die aan veel van deze punten voldoen zijn $ADA, $DOT, $ETH, $VRA, $SOL, $ICP $AVAX, $SUI, $THOR.

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

Wil je vaker van dit soort updates ontvangen? Join dan de Discord via deze link en ontvang een week gratis! Ben je geïnteresseerd in een week gratis stuur (Santino) dan even een bericht in de Discord.

Waarom bij ons aansluiten?

📈 Actuele Marktanalyses: Van technische analyses tot fundamentele inzichten – we bieden diepgaande analyses om je te helpen beter te begrijpen wat er speelt in de crypto-markten.

💬 Interactieve Discussies: Stel vragen, deel je ideeën en leer van anderen in onze levendige discussies en Q&A-sessies.

🚀 Kansrijke Ontwikkelingen: Ontdek nieuwe altcoins, identificeer opkomende trends en vind potentiële winstgevende kansen.

📚 Educatieve Inhoud: Leer van educatieve bronnen, video-updates en begeleiding van ervaren leden om je crypto-kennis en handelsvaardigheden te verbeteren.

Ons doel is om een gemeenschap te creëren die gedreven wordt door het verlangen om te leren, te groeien en te slagen in de altijd veranderende wereld van crypto.

Sluit je vandaag nog aan bij Fortune Favors the Brave en begin je reis naar het vergroten van je crypto-winsten en het verfijnen van je handelsstrategieën. Samen verkennen we de kansen in de crypto-wereld en bouwen we aan een sterke, winstgevende toekomst. We zien je graag in onze community of volg ons op X door hier te drukken!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!