18 Amerikaanse wetgevers ondersteunen crypto, aldus Stand With Crypto Alliance

De door Coinbase gesteunde non-profitorganisatie Stand With Crypto Alliance heeft onlangs aangekondigd dat 18 Amerikaanse wetgevers het initiatief voor een duidelijkere crypto-regulering ondersteunen.

Stand With Crypto Alliance gaf aan dat de Amerikaanse senatoren Ted Cruz (R-Texas) en Cynthia Lummis (R-Wyoming) crypto “sterk ondersteunen”, waarbij de twee wetgevers samen elf crypto-wetten hebben gesponsord of mede-gesponsord. Als gevolg hiervan scoren de twee senatoren dan ook een A op het gebied van crypto.

Andere Amerikaanse senatoren met een A-score voor hun “sterk ondersteunende” positie op het gebied van crypto zijn Ted Budd (R-North Carolina), Bill Hagerty (R-Tennessee), Kirsten Gillibrand (D-New York), John Cornyn (R-Texas) , Tommy Tuberville (R-Alabama), Ron Wyden (D-Oregon), Steve Daines (R-Montana), Marsha Blackburn (R-Tennessee), Cory Booker (D-New Jersey), Markwayne Mullin (R-Oklahoma), Todd Young (R-Indiana), Kyrsten Sinema (D-Arizona), Thom Tillis (R-North Carolina) en Mike Lee (R-Utah).

De Stand With Crypto Alliance beoordeelt de Amerikaanse senatoren John Boozman (R-Arkansas) en Tim Scott (R-South Carolina) als “ondersteunend” voor crypto, wat hen een B oplevert.

Ondertussen zijn de Amerikaanse senatoren Elizabeth Warren (D-Massachusetts), Sherrod Brown (D-Ohio) en Roger Marshall (R-Kansas) enkele van de wetgevers die een F scoren vanwege het feit dat ze “sterk tegen” crypto zouden zijn, volgens de non-profitorganisatie.

Onder de Amerikaanse presidentskandidaten voor 2024 kent de belangenbehartigingsgroep voor digitale activa, wiens doel het is om “de 52 miljoen Amerikaanse crypto-eigenaren te mobiliseren tot een machtige kracht”, een A-score toe aan Robert Kennedy en Dean Phillips voor hun “sterk ondersteunende” houding, terwijl Donald Trump een B voor zijn “ondersteunende” positie.

Opovallend is dat de zittende president Joe Biden een D scoort voor zijn “tegen” standpunt ten aanzien van crypto. Wij moeten dus hopen op een zege van de eerder genoemde presidentskandidaten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!