Bitcoin gaat met volle kracht vooruit, aldus Max Keiser

Beroemde Bitcoin-evangelist Max Keiser, voormalig makelaar en huidige presentator van de “Orange Pill” podcast en Bitcoin-adviseur van de president van El Salvador, heeft zich gewend tot het X sociale medianetwerk om een luide oproep te doen aan de wereldwijde cryptogemeenschap over Bitcoin en de recentelijk goedgekeurde spot ETF. Hij deelde ook zijn visie op wat Bitcoin (BTC) naar nieuwe hoogtepunten duwde voordat de prijs van de koningsmunt begon te dalen.

De Bitcoiner verklaarde dat vóór de uiteindelijke goedkeuring van de spot Bitcoin ETF door de Securities and Exchange Commission, talloze Wall Street-makelaars en grote banken hun klanten begonnen te blokkeren voor de mogelijkheid om spot Bitcoin exchange-traded funds te kopen. Dit, gelooft Keiser, was een belangrijke trigger die de Bitcoin-prijs naar nieuwe hoogtepunten duwde, en uiteindelijk zorgde de goedkeuring van de SEC ervoor dat deze iets boven het niveau van $49.000 steeg.

Hij verklaarde dat de situatie zich ontwikkelt volgens zijn eerdere voorspellingen, en “de zittende machthebbers gaan niet rustig de goede nacht in.” Keiser sloot zijn tweet af met een aanmoedigende oproep aan de BTC-gemeenschap – “Volle kracht vooruit!”

Binnen de laatste 24 uur heeft de prijs van de wereldwijde toonaangevende digitale valuta een verdere daling laten zien, met een daling van 4,70%, maar daarna wist deze een beetje te stijgen, waarbij de algehele daling nu gelijk is aan 3,4%. Sinds afgelopen donderdag, toen de goedkeuring van de spot ETF de BTC-prijs boven $49.000 duwde en er een plotselinge daling volgde, verloor BTC bijna 16% in totaal. Op het moment van schrijven wordt het verhandeld op $41.330.

Max Keiser heeft recentelijk volgehouden dat ” $220.000 nog steeds mogelijk is” voor Bitcoin. Andere belangrijke Bitcoiners, Samson Mow en Gabor Gurbacs van VanEck (een uitgever van spot BTC ETF), hebben gesproken over de positieve langetermijneffecten van de goedkeuring van spot ETF op Bitcoin. Gurbacs herinnerde de gemeenschap eraan dat BlackRock, Fidelity en andere uitgevers 25x BTC hebben verworven dan El Salvador in zijn schatkist heeft, waarvan ongeveer de helft in handen is van BTC Tether en 39% in handen is van MicroStrategy ($8 miljard aan BTC). Gurbacs noemde de spot Bitcoin ETF een “natuurfenomeen.” Mow zei dat de BTC-prijs toch onafhankelijk van ETF’s ontwikkelt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!