Slapende Ethereum-whale wordt wakker met meer dan 200.000% winst

Een grote Ethereum (ETH) -investeerder, die de afgelopen acht en een half jaar inactief is geweest, is onlangs wakker geworden na het behalen van een enorme winst. De desbetreffende investeerder heeft onlangs besloten om zijn bezit van 200 ETH uit zijn portemonnee te halen, ter waarde van ongeveer $500.000, nadat hij de waarde van zijn tokens met tussen de 200.000% en 600.000% had zien stijgen.

Volgens beschikbare marktgegevens stond de Ethereum koers acht en een half jaar geleden tussen $0,42 en $1,31, en is deze onlangs aanzienlijk gestegen, voornamelijk gevoed door geruchten over een komende spot Ethereum ETF in de Verenigde Staten.

Kortgeleden werden en verschillende spot Bitcoin ETF’s goedgekeurd, waardoor vele grote financiële reuzen besloten hebben om ook aanvragen in te dienen voor soortgelijke producten voor Ethereum. Zo hebben Ark 21 Shares, BlackRock en VanEck allemaal aanvragen ingediend bij de Amerikaanse toezichthouder en hopen op goedkeuring.

De prijsstijging van Ethereum suggereert dat beleggers geloven dat er binnenkort spot-ETF’s voor de cryptocurrency gelanceerd zullen worden, zodat beleggers er blootstelling aan kunnen krijgen. De stijging komt ook in een tijd waarin medeoprichter Vitalik Buterin het verhogen van de gaslimiet van het netwerk verdedigde.

Het is echter onduidelijk of deze factoren ervoor gezorgd hebben dat deze anonieme whale besloten heeft om weer actief te worden en zijn bezit te verplaatsen naar de beurs, waarschijnlijk met het plan om dit te verkopen. We hopen hier binnenkort meer duidelijkheid over te krijgen. We houden jullie op de hoogte.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!