Blockchain Association reageert op senator Elizabeth Warren

De Blockchain Association heeft gereageerd op beschuldigingen van de Amerikaanse senator Elizabeth Warren dat voormalige Amerikaanse veiligheidsfunctionarissen die samenwerken met de lobbygroep, het vermogen van het land proberen te verzwakken om “Amerika’s vijanden op te sporen en te vervolgen.” In haar reactie op de brief van Warren van 18 december verduidelijkte de non-profit-ledenorganisatie dat zij op dit moment “niemand in dienst heeft met de vermelde referenties” door de senator uit Massachusetts.

In plaats daarvan heeft de non-profitorganisatie veel voormalige Amerikaanse militairen, nationale veiligheidsexperts, inlichtingenofficieren en wetshandhavingsprofessionals als leden. Zoals gemeld door Bitcoin.com News eind december 2023, uitte de brief van Warren bezorgdheid over het feit dat de Blockchain Association een “klein leger” van voormalige veiligheidsfunctionarissen in dienst heeft.

Ze betreurde ook wat zij ziet als lacunes in de ethische wetten van het land, waardoor het voor voormalige functionarissen mogelijk is om direct na het verlaten van de overheid gemakkelijk werk in de particuliere sector te vinden. De Amerikaanse politica heeft de Blockchain Association sindsdien gevraagd details te delen over het werk van de voormalige functionarissen namens de organisatie.

Echter, in een brief geschreven door de CEO van de Blockchain Association, Kristin Smith, legt de non-profitorganisatie uit waarom voormalige functionarissen ervoor hebben gekozen om in plaats van lucratievere ondernemingen in de crypto-ruimte te werken:

“Na de overheid te hebben verlaten, hadden deze ambtenaren uit talloze, welverdiende professionele kansen kunnen kiezen. Maar ze kozen ervoor om te werken in de opkomende digitale activabranche omdat ze waarde hechten aan vrijheid en creativiteit, de soevereiniteit van het individu en toestemmingsloze innovatie.”

De Blockchain Association verdedigde ook haar voortdurende inspanningen om de pogingen van senator Elizabeth Warren om anti-crypto-wetten aan te nemen, te voorkomen, en verklaarde dat “crypto-waarden Amerikaanse waarden” zijn en daarom beschermd moeten worden. De organisatie is ook van mening dat crypto een realistische kans heeft om “Too Big to Fail”-banken te verstoren of mee te concurreren.

Op het front van de strijd tegen terrorisme stelt de non-profitorganisatie dat de transparantie en traceerbaarheid van blockchaintechnologie kunnen bijdragen aan het verbeteren van de mogelijkheden van gereedschappen die worden gebruikt door dienstdoende nationale veiligheidsprofessionals. De brief van de Blockchain Association voegde eraan toe:

“Om deze reden is het veel beter om de volgende generatie financiële technologie op openbare blockchains te bouwen dan door te gaan met het dichten van ondoorzichtige verouderde systemen die al volledig ontoereikend zijn gebleken in de strijd tegen witwassen en financiering van terrorisme.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!