Solana ontwikkelaars-retentiepercentage groeit met 50% in 3 maanden volgens rapport

Het ontwikkelaarsecosysteem van Solana vertoonde consistente groei gedurende de afgelopen 12 maanden, zo meldde de Solana Foundation in haar recente rapport. Volgens de gegevens hebben gemiddeld 2500-3000 actieve ontwikkelaars maandelijks gebouwd op de Solana blockchain gedurende 2023.

Volgens het rapport bevindt het ecosysteem van Solana zich in uitstekende gezondheid, met een stabiel aantal maandelijks actieve ontwikkelaars gedurende het afgelopen jaar. Bovendien beweerde de Solana Foundation dat ze waarschijnlijk het aantal actieve ontwikkelaars “onderschatten”, aangezien de meting alleen ontwikkelaars in aanmerking nam die bijdroegen aan openbare repositories, en niet degenen in privérepositories.

De data van Electric Capital’s blockchain-ontwikkelingstracker Developer Report vertelt echter een ander verhaal. Volgens het rapport waren er slechts 946 ontwikkelaars actief op Solana in oktober vorig jaar. Dat is minder dan de helft van het aantal ontwikkelaars, namelijk 2.634, dat werd gerapporteerd in december 2022, het hoogste aantal in de geschiedenis van Solana.

Het ontwikkelaarsecosysteem van Solana bleef krimpen gedurende 2023, aldus het Developer Report, onder verwijzing naar gegevens van GitHub. Het aantal maandelijks actieve ontwikkelaars in crypto is over het algemeen afgenomen sinds juli 2023.

Niettemin beweert Solana nu de op één na grootste ecosysteem te zijn qua maandelijks actieve ontwikkelaars, achter Ethereum. Ter vergelijking, Ethereum had op 1 oktober 2023 5.769 maandelijks actieve ontwikkelaars, 22% lager dan de allerhoogste cijfers van 7.433 die werden gerapporteerd op 16 juni 2022, volgens gegevens van Electric Capital.

Ondertussen zag Solana een stijging van 50% in het behoud van ontwikkelaars in de afgelopen drie maanden. Dit gebeurde tegen de achtergrond van toenemende activiteit op het Solana-netwerk en een stijging van de prijzen van de inheemse Solana-token.

Na vorige week tot $96 te zijn gedaald, steeg de prijs van Solana (SOL) met meer dan 11% in de afgelopen 24 uur tot $100,69, waardoor de marktkapitalisatie steeg naar $43,4 miljard. De token is in het afgelopen jaar met maar liefst 518% gestegen, grotendeels als gevolg van de hype rondom SOL-gebaseerde memecoins. De handelsvolumes in de afgelopen 24 uur stegen met meer dan 42%, wat wijst op toenemende institutionele interesse in de token.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!